Teatersjefen om høsten 2024

Tromsøs polare historie, en humoristisk helaften på legekontoret og en underdogs revansje er noe av det du kan oppleve på Hålogaland Teater i høst.


 SE HELE HØSTPROGRAMMET


Høsten starter med et besøk på legekontoret i Full spredning av Nina Lykke. Her møter vi fastlegen Elin som står midt i et samlivsbrudd etter over 20 års ekteskap. En SMS som skulle til elskeren Bjørn ble feilsendt til ektemannen Aksel. Nå bor hun på legekontoret og i hjørnet står plastskjelettet Tore og ler av henne. Lykke vant Brageprisen for Full spredning, en legeroman, i 2019. 

– Fortellingen om Elin, hennes menn og hennes pasienter er et skarpt og humoristisk blikk på nåtiden vår, sier teatersjef Egill Pálsson. 

Regissør Ingrid Forthun har tidligere satt opp Et dukkehjem – 15 år etter og Sofie og Kathrine ved Hålogaland Teater. Med seg på Full spredning har hun scenograf og kostymedesigner Gjermund Andresen som har arbeidet på en rekke av teaterets oppsetninger, sist var PUSSYCATS! en delvis sann historie om å drømme stort. 

Full spredning har premiere på Scene Vest 5. september.


KJØP BILLETT TIL FULL SPREDNING


Full spredning
Tre forestillinger på Scene Øst for 750,-

Å glede seg til én teaterforestilling er hyggelig, men å glede seg til tre er enda bedre! På Scene Øst i høst spiller vi forestillingene Suffløren, Stein i lomma og du får nye sjanser til å få med deg Kjære Albert. Kjøper du billett til alle tre forestillingene får du de til den nette sum av 750,- (Ordinær pris for tre forestillinger er 1090,-). Les mer om tilbudet "3x Scene Øst i høst her". 

– Forestillingen Suffløren er full av kjærlighet, varme og humor. Det er en kjærlighetserklæring til teatret, og til de folkene som kanskje ikke synes så godt. Det er en fortelling vi kan kjenne oss igjen i, forteller Pálsson.

Du har kanskje sett suffløren sitte på teatrets første rad, klar til å hjelpe skuespillerne om de skulle glemme replikkene sine? I forestillingen Suffløren sitter suffløren klar, men skuespillerne dukker ikke opp. Han trår selv opp på scenen. Lettere forvirret og svært engstelig fyller han tomrommet i teateret han elsker så høyt. Suffløren er en klassisk underdog-fortelling om en svært dedikert sufflør, som har funnet sin perfekte plass i teatret. Men hva om teatret klarer seg uten han?

I rollen som Suffløren finner vi Sindre Arder Skildheim, som mange har sett i rollen som Seymour Krelbourn i Little Shop of Horrors denne våren. Kjersti Gulliksrud regidebuterer på Hålogaland Teater med forestillingen som har premiere 7. september på Scene Øst.

3x scene øst i høst

Stein i lomma er et stykket skrevet av irske Marie Jones. En mørk komedie med politisk brodd. Når et internasjonalt filmselskap kommer til den lille nord-norske bygda får de lokale gutta, Charles og Jacob, seg jobb som statister. Dermed er de plassert nederst på filmproduksjonens rangstige. Her hersker kyniske produsenter, egoistiske divaer og en utenlandsk regissør som alle kun tenker profitt. 

Forestillingen har premiere 31. mai og spiller utover høsten.


KJØP BILLETT TIL SUFFLØREN 
KJØP BILLETT TIL STEIN I LOMMA 
KJØP BILLETT TIL KJÆRE ALBERT


Da Tromsø blei sentrum i verden

Hvem lokket Roald Amundsen opp på Tromsdalstinden i 1901 og hvem møtte Erik Bye på Ølhallen i 1963? Porten til Ishavet – eller da Tromsø blei sentrum i verden, er historien om hvordan Tromsø fikk sin polare identitet, skrevet av HTs egen Ketil Høegh og historiker Harald Dag Jølle.

– Forestillingen fremføres av Høegh selv og er en blanding av stand-up, teater og foredrag om byen med den nordnorske sjøltilliten som kjente sin besøkelsestid, som de arktiske begivenhetenes sentrum, forteller Pálsson.

Her får vi stifte bekjentskap med viktige nordnorske profiler som «Isbjørnkongen» Henry Rudi, John Giæver, Guttorm Jakobsen, Wanny Wolstad og Gudrun Andersen i fortellingen som strekker seg fra slutten av 1800-tallet fram til moderne tid.

Porten til Ishavet, eller da Tromsø blei sentrum i verden har premiere i Teaterkafeen 20. september. Forestillingen vil spille som matiné og på kveldstid.


KJØP BILLETT TIL PORTEN TIL ISHAVET 


Egill Pálsson
Sikre deg billetter til årets juleforestilling

NRKs julekalender Kristiania magiske tivolitheater tok Norge med storm julen 2021.  Nå kommer historien om fattiggutten Luka og det magiske tivolitheatret til Hålogaland Teater. Med storslagen scenografi, kostymer du bare kan drømme om og et stort ensemble av barn, voksne og musikere, blir dette en magisk førjulsopplevelse for hele familien! 

– Nesten 2000 har allerede kjøpt billetter til årets juleforestilling på HT, og nå har vi lagt enda flere forestillinger i salg i desember, så her er det bare å sikre seg den gode førjulsstemningen, avslutter Pálsson. 


 KJØP BILLETT TIL KRISTIANIA MAGISKE TIVOLITHEATER


SE HELE PROGRAMMET FOR HØSTEN 2024