Suffløren

Av: 
Andreas T. Olsson. Oversatt av Line Fougner Christensen og Trond Ove Skrødal
Spilleperiode
7. sep to 30. okt
Neste forestilling
lør 07.09.2024 18:30
Varighet
60 min

En underdog får sin revansje i denne hjertevarme komedien

Suffløren er en del av vårt tilbud «3x Scene Øst i høst». Les mer om tilbudet her

Du har kanskje sett suffløren sitte på teatrets første rad, klar til å hjelpe skuespillerne om de skulle glemme replikkene sine? I forestillingen Suffløren sitter suffløren klar, men ingenting er som det skal denne kvelden. Ingen skuespillere dukker opp og ingenting skjer. Suffløren trår opp på scenen. Lettere forvirret og svært engstelig fyller han tomrommet. Han forteller om suffløryrket, om teatret og om hans store kjærlighet Amanda. Vi blir kjent med den ufordragelige skuespilleren Bøtta og en inkompetent ledelse som ikke forstår sufflørens verdi.

Suffløren er en klassisk underdog-fortelling om en svært dedikert sufflør, som har funnet sin perfekte plass i teatret. Men hva om teatret klarer seg uten han?

På overflaten er Suffløren en humoristisk fortelling om en svært dedikert sufflør, men under humoren finner vi også sårbar blottstillelse og en kamp for egen verdi. Suffløren er full av kjærlighet, varme og humor. Det er en kjærlighetserklæring til teatret, og til de folka som kanskje ikke synes så godt. Det er en fortelling vi kan kjenne oss igjen i.

Suffløren er skrevet av Andreas T. Olsson og gikk sin seiersgang på Dramaten i Stockholm i nesten et tiår. Når Suffløren får sin premiere på Hålogaland Teater er vi svært stolte av å presentere Sindre Arder Skildheim som suffløren. Sindre er så og si oppvokst på teatret gjennom Lille HT og fortsatte sin profesjonelle karriere her i 2022. I vår har du sett han i rollen som Seymour Krelbourn i Little Shop of Horrors. Kjersti Gulliksrud regidebuterer på Hålogaland Teater med denne forestillingen. 

Regi
Kjersti Gulliksrud
Oversettelse
Line Fougner Christensen og Trond Ove Skrødal
Scenemester
Magnus Storvoll Strømseth
Kostymeansvarlig
Liv Henriksen