Lille Hålogaland Teater er Hålogaland Teaters eget barne- og ungdomsteater.

Lille Hålogaland Teater ble startet i 2010 og er en virksomhet hvor barn og unge lærer om teaterkunst i selve teatret. Hålogaland Teater ønsker på denne måten å ta vare på regionens unge teatertalenter. Skuespillerne i Lille Hålogaland Teater får lære om teaterkunst, lære om den kunstneriske prosessen det er å lage teater, de får innsikt i ulike dramatiske uttrykksformer, får lære om teatret som institusjon og utvikle stemmebruk og kroppsbevissthet gjennom ulike skuespillerteknikker og teaterøvelser.
 

Forestillinger

Våren 2010 presenterte Lille Hålogaland Teater sin første forestilling, VifterompeDe har siden gjort produksjoner som Karius og BaktusJukebox 71 og Virginia og julenissen. Flere av de unge skuespillerne fra Lille Hålogaland har også medvirket i Et juleeventyr på Scene Vest siden den første oppsettingen i 2010, og i Snøfall som hadde premiere i 2020.

 

Prisvinnende


Våren 2015 medvirket deltakere fra Lille Hålogaland Teater i forestillingen Den sommeren pappa ble homoForestillingen fikk strålende kritikker, og ble belønnet med Heddaprisen for årets barne- og ungdomsforestilling. I 2016 spilte Lille HT Bæ bæ lille og medvirket i Et juleeventyr og Vestregata. I 2017 medvirket Lille HT i Sound of Music, og i 2018 igjen i Et juleeventyr. I 2019 satte Lille HT opp publikumssuksessen Sofie og Kathrine.  

Før jul 2020 satte Lille HT opp Piken med fyrstikkene, etter fortellingen av H.C. Andersen. Forestillingen fikk gode kritikker i Tromsøavisene: 

«Åpner en dør inn til et magisk univers» (Nordlys+)

Når barn blir så gode at voksne blir misunnelig (iTromsø+)


 

OpptakPrisvinnende leder av Lille HT

Katrine Strøm er leder for Lille Hålogaland Teater. Hun  er utdannet skuespiller og har bred erfaring med å arbeide med barn på scenen. Hun har også skrevet og satt opp en rekke forestillinger for barn i Norge og utlandet. I 2010 vant Katrine Gullsekken for beste forestilling i Den kulturelle skolesekken.

Høsten 2020 vant hun Heddaprisen i kategorien Beste barneforestilling for Ritsj.
 

Katrine Strøm
Katrine Strøm

Opptak til Lille HT

Nye opptak vil bli annonsert på hjemmesiden, på teaterets Facebookside, og på Instagram