Kristiania magiske tivolitheater

Av: 
Basert på NRKs julekalender Kristianias Magiske Tivoli Theater, produsert av Monster for NRK. Etter en idé av Atle Knutsen. TV-manus av Kjell Indregaard og Mads Løken. Dramatisert for teater av Hilde Brinchmann
Spilleperiode
7. nov to 14. des
Neste forestilling
tor 07.11.2024 18:00

Billetter til årets førjulsopplevelse er i salg nå! 

NRKs julekalender Kristiania magiske tivolitheater tok Norge med storm julen 2021.  Nå kommer historien om fattiggutten Luka og det magiske tivolitheatret til Hålogaland Teater. Med storslagen scenografi, kostymer du bare kan drømme om og et stort ensemble av barn, voksne og musikere, blir dette en magisk førjulsopplevelse for hele familien! 

Anbefalt aldersgrense 5 år. Varighet ca 2,5 timer inkludert pause. 

I Kristiania magiske tivolitheater møter vi fattiggutten Luka, som bor sammen med faren sin i Vika tidlig på 1900-tallet. Mora er død, og faren sliter med sorgen etter tapet. Luka er mye alene i byen, og jages en dag inn i Tivoli av en gjeng med farlige unger. Her oppdager han Kristiania magiske tivolitheater og møter en fortryllende verden, der samholdet i teaterfamilien gir arbeid, mening og livsglede, tross i fattigdommen. I kulissene truer imidlertid eieren av teatret, Erle Butenschøn. Hun trenger penger og vil kaste ut teatertruppen på selveste julaften fordi de ikke har betalt husleia. Sammen med teaterbarna må Luka redde teateret, fellesskapet og hele jula.

Kristiania magiske tivolitheater lå der hvor Oslo Rådhus ligger i dag. Historien foregår i en tid da det var enda større forskjell mellom fattige og rike. De få hadde mye, og de fattige levde på de andres nåde og veldedighet. Med Kristiania Magiske Tivolitheater har serieskaperne Atle Knutsen og Kjetil Indregaard lånt fra både Charles Dickens og H.C Andersen, og skapt en helt egen juleklassiker.

Når Kristiania magiske tivolitheater får sin premiere på Hålogaland Teater er det i en flunkende ny dramatisering gjort av Hilde Brinchmann. Brinchmann har dedikert sitt kunstnerskap til å lage teater for barn og unge, og har med Tigerstadsteatret og Tigerbussen oppsøkt unge der de er og tilbudt gratis teater i snart 10 år.  Vi er derfor svært stolte av at nettopp Brinchmann skal forme fortellingen om fattige Luka, som finner venner og mening i teatret. Med seg har hun scenograf Signe Gerda Landfald, kostymedesigner Helena Andersson og lysdesigner Elisabeth Kjeldahl Nilsson. Vårt eget Lille HT står på scenen i alle de store barnerollene og vår egen Ole- Morten Indigo Lekang er orkesterleder for Sindre Hotvedts fabelaktige musikk. Alt ligger til rette for en magisk førjulskveld i teatret, for både små og store.

Vi gjør oppmerksom på at billetter kjøpt på påsketilbud kan byttes senest tre dager før forestilling, men da til ordinær pris. Les mer om refusjon og bytte av billetter her. 

Gerhard, Bøckmann, Vikapakk
Teatersjef Johanna, Isdronningen
Victoria, Edel
Elisabeth, Suzanne
Hugo, Napoleon
Viggo, Vognfører, Kokken, Alexander
Tora, Danser, Can Can
Regi
Hilde Brinchmann
Scenografi
Signe Gerda Langfald
Kostymedesign og maskedesign
Helena Andersson
Musikk
Sindre Hotvedt og Sebastian Zalo
Medregissør barn
Katrine Strøm
Lysdesign
Elisabeth K. Nilsson
Musikalsk leder
Ole Morten Indigo Lekang
Koreografi
Gerd Kaisa Vorren
Dramaturg
Kjersti Gulliksrud
Dramaturg
Morten Kjerstad
Inspisient
Johanna Coraline Jensen
Sufflør
Elisabeth Lyng
Kostymeansvarlig
Ida Susanne Øien
Kostymemaker
Gry Norberg
Kostymemaker
Ann-Jorunn Pedersen
Lyddesigner
Jim-Oddvar Hansen