Full spredning

Av: 
Nina Lykke, dramatisert for scenen av Tyra Tønnessen. Nordnorsk oversettelse av Endre Lund Eriksen.
Spilleperiode
5. sep to 26. okt
Neste forestilling
tor 05.09.2024 18:00
Varighet
120 min

Ingen kjenner understrømmene i befolkningen så godt som en fastlege

Elin og Aksel er i et samlivsbrudd etter over 20 års ekteskap. Elin er fastlege, drittlei av alle pasientene, hun drikker for mye og har akkurat flyttet fra den treningsnarkomane ortopedmannen Aksel. En sms er feilsendt til Aksel og det hemmelige utroskapet med Bjørn er åpenbart. Nå bor Elin på legekontoret og i kroken står plastskjelettet Tore og ler av henne. 

TORE: Når holdt dere hender sist?

ELIN: Jeg kan ikke huske at vi har holdt hender noen gang.

Full spredning er basert på Nina Lykkes Brageprisvinnende roman, med samme navn, fra 2019. «Nina Lykkes nye roman dissekerer sidespranget og stiller diagnosen på det velfødde middelklasselivet», skrev anmelder i Dagbladet, Inger Bentzrud, da boken ble utgitt. Romanen byr på selvinnsiktens forbannelser og fornektelsens velsignelser, og ikke minst hvor godt vi kan lykkes med å lyve for oss selv når vi ikke orker å høre på – eller handle på de ærlige svarene.

Når Hålogaland Teater nå presenterer sceneversjonen er det i Ingrid Forthuns regi. Forthun har tidligere hatt regi på «Et dukkehjem – 15 år etter» og «Sofie og Kathrine» på Hålogaland Teater. Med seg har hun Gjermund Andresen på scenografi og kostymedesign som vi sist hadde gleden av å arbeide med på «PUSSYCATS! En delvis sann historie om å drømme stort» i 2023. Alt ligger til rette for morsom helaften om begjær, følelsen av å være støkk, kjærligheten og rett og slett selve meningen med livet, når Full spredning har premiere på Scene Vest 5. september.

Teaterforlag: Nordiska ApS - www.nordiska.dk

Tore - Elins skjelett
Aksel, m. fl.
Bjørn, m. fl.
Linda, m. fl.
Regi
Ingrid Forthun
Scenograf og kostymedesign
Gjermund Andresen
Lysdesigner
Jon H Paulsen
Lyddesigner
Stian Weenås Vevik
Nordnorsk oversettelse
Endre Lund Eriksen
Dramaturg
Morten Kjerstad
Inspisient
Hilde Mikkelsen Storseth
Sufflør
Elisabeth Lyng
Lysmester
Espen A. Hansen
Scenemester
Stein Eliassen
Rekvisitør
Linda Nilsen
Kostymeansvarlig
Ann Jorunn Pedersen
Kostymesyer
Ida Susanne Øien
Kostymemaker
Liv Henriksen