Høstprogrammet 2024

Se hele oversikten over høstprogrammet og planlegg hvilken opplevelser du skal få med deg. 

En humoristisk helaften på legekontoret, Tromsøs polare historie, og en underdogs revansje er noe av det du kan oppleve på Hålogaland Teater i høst.

Full spredning

Premiere 5. september
Av Nina Lykke, dramatisert for scenen av Tyra Tønnesen. 

Full spredning

LES MER OM FULL SPREDNING 
KJØP BILLETT TIL FULL SPREDNING

Elin og Aksel er i et samlivsbrudd etter over 20 års ekteskap. Elin er fastlege, drittlei av alle pasientene, hun drikker for mye og har akkurat flyttet fra den treningsnarkomane ortopedmannen Aksel. En sms er feilsendt til Aksel og det hemmelige utroskapet med Bjørn er åpenbart. Nå bor Elin på legekontoret og i kroken står plastskjelettet Tore og ler av henne. 

Regi: Ingrid Forthun
Scenografi og kostyme: Gjermund Andresen
På scenen: Trude Øines, Kristian Fr. Figenschow, Espen Mauno, Jørn-Bjørn Fuller-Gee, Hanne Mathisen Haga. 

3x Scene Øst i høst 750,-

Å glede seg til én teaterforestilling er hyggelig, men å glede seg til tre er enda bedre! Med tilbudet “3x Scene Øst i høst” får du drama, humor og politisk brodd til 750,- (Ordinær pris 1090). Tilbudet gjelder forestillingene Kjære Albert, Suffløren og Stein i lomma som spilles på Scene Øst i høst. Les mer om tilbudet her

3x scene øst i høst

Suffløren

Premiere 7. september
Av Anders T. Olsson

Suffløren

LES MER OM SUFFLØREN
KJØP BILLETT TIL SUFFLØREN 

Du har kanskje sett suffløren sitte på teatrets første rad, klar til å hjelpe skuespillerne om de skulle glemme replikkene sine? I forestillingen Suffløren sitter suffløren klar, men ingenting er som det skal denne kvelden. Ingen skuespillere dukker opp og ingenting skjer. Suffløren trår opp på scenen. Lettere forvirret og svært engstelig fyller han tomrommet. Han forteller om suffløryrket, om teatret og om hans store kjærlighet Amanda. Vi blir kjent med den ufordragelige skuespilleren Bøtta og en inkompetent ledelse som ikke forstår sufflørens verdi.

Regi: Kjersti Gulliksrud
På scenen: Sindre Arder Skildheim

Stein i lomma

Premiere 31. mai, spiller utover høsten
Av Marie Jones

Stein i lomma

LES MER OM STEIN I LOMMA
KJØP BILLETT TIL STEIN I LOMMA

Stein i Lomma er en mørk komedie med politisk brodd; hylende morsom og dypt tragisk. Slik som mennesket selv.  
Når et internasjonalt filmselskap kommer til den lille nord-norske bygda får de lokale gutta, Charles og Jacob, seg jobb som statister. Dermed er de plassert nederst på filmproduksjonens rangstige. Her hersker kyniske produsenter, egoistiske divaer og en utenlandsk regissør som alle kun tenker profitt. Hele bygda snus på hodet og kulturkræsjen mellom lokalsamfunnet og det internasjonale filmselskapet er et faktum.  

Regi: Ketil Høegh
På scenen: Alexander Rindestu, Jonas Delerud

Kjære Albert 

Nye sjanser høsten 2024! Spiller fra 22. august
Av Monica Isakstuen

Kjære Albert

LES MER OM KJÆRE ALBERT
KJØP BILLETT TIL KJÆRE ALBERT

Hvis hun ikke vil være mor, hvem er hun da?

Plutselig dukker moren til barnet opp, midt på natten, i stua der hun ikke lenger bor. Faren til barnet sitter i godstolen sin, lar seg ikke affisere noe videre over hennes plutselige opptrinn. Men moren søker svar. Moren må ha svar. Hvorfor er hun ikke der, sammen med faren, hvorfor bor hun ikke der med dem, sammen med barnet sitt? Hva skjedde, egentlig? Hvis hun ikke vil være mor, hvem er hun da?

I Kjære Albert inviteres vi inn i stua der det eksplosive oppgjøret foregår, til en forestilling som omhandler et av de siste vestlige tabuer - kan en mor velge bort sitt barn?

Regi: Egill Pálsson

På scenen: Julia Bache-Wiig, Ellen Andreassen, Alexander Rindestu, Hege Aga Edelsteen, Ingrid Mikalsen Deinboll og Guri Johnson. 

Porten til Ishavet 

Eller da Tromsø blei sentrum i verden

Urpremiere 20. september.
Av Ketil Høegh og Harald Dag Jølle

Porten til Ishavet

LES MER OM PORTEN TIL ISHAVET 
KJØP BILLETT TIL PORTEN TIL ISHAVET

Hvem lokket Roald Amundsen opp på Tromsdalstinden i 1901? Hvorfor utnevnte Fridtjof Nansen tromsøværingene til ekte vikinger da han kom tilbake fra Polhavet? Hvordan ble Tromsø sentrum for det største mediesirkuset i polarhistorien? Hvem møtte Erik Bye på Ølhallen i 1963? Hvorfor ble utenriksminister Lavrov æresdoktor ved universitetet? Og hva i all verden ville Hillary Clinton fortelle byen en junidag i 2012? 

På scenen: Ketil Høegh

Kristiania magiske tivolitheater

Premiere 9. november
Basert på NRKs julekalender Kristianias Magiske Tivoli Theater, produsert av Monster for NRK. Etter en idé av Atle Knutsen. TV-manus av Kjell Indregaard og Mads Løken. Dramatisert for teater av Hilde Brinchmann

Kristiania magiske tivolitheater

LES MER OM KRISTIANIA MAGISKE TIVOLITHEATER 
KJØP BILLETT TIL KRISTIANIA MAGISKE TIVOLITHEATER

I Kristiania magiske tivolitheater møter vi fattiggutten Luka, som bor sammen med faren sin i Vika tidlig på 1900-tallet. Mora er død, og faren sliter med sorgen etter tapet. Luka er mye alene i byen, og jages en dag inn i Tivoli av en gjeng med farlige unger. Her oppdager han Kristiania magiske tivolitheater og møter en fortryllende verden, der samholdet i teaterfamilien gir arbeid, mening og livsglede, tross i fattigdommen. I kulissene truer imidlertid eieren av teatret, Erle Butenschøn. Hun trenger penger og vil kaste ut teatertruppen på selveste julaften fordi de ikke har betalt husleia. Sammen med teaterbarna må Luka redde teateret, fellesskapet og hele jula.

Regi: Hilde Brinchmann
Scenografi: Signe Gerda Lamgfald
Kostymedesign og maskedesign: Helena Andersson
Medregissør barn: Katrine Strøm
På scenen: Ellen Andreassen, Jørn-Bjørn Fuller-Gee, Kristine Henriksen, Trude Øines, Julia Bache-Wiig, Mats Holm Ernstsen, Sindre Arder Skildheim, Hanne Mathisen Haga, Ingrid Mikalsen Deinboll og Lille HT.