Høstmørket blir opplyst av tidenes happening når Hålogaland Teater trår til med en av sine største satsinger noen gang. Bli med på høstens råeste totalopplevelse!

Vi tar deg med på en uforglemmelig og actionfylt kveld i den største og bruneste baren i Nord-Norge med live musikk. Du besøker også den den litt stusselige 70-talls studentleiligheten hvor oransje, brune og grønne puter og tepper og slengbukser skaper den rette stemningen. Her forteller vi hvordan universitetet kom til. Det toppes av ravnene Hugin og Munin som flyr 14 meter over scenen. På sidescenen står komikeren og foredrar om rettigheter – på alle landets dialekter og med tilstrekkelig glimt i øyet.

Kjøp billett her


Som publikummer får du oppleve hele teatret og blir med på en reise fra rom til rom som går gjennom vakkert lyssatte tuneller som gir deg både Platons hulelignelse og en herlig-skummel visuell opplevelse. «Sykle i snøstorm» er historien om universitetet og Nord-Norge – fortalt på en måte du aldri ville forventet. I alt 29 aktører; sangere, dansere, skuespillere og musikere er i sving.

Den store finalen skjer utenfor teatret – på ei fiskemerd. Her får du et spektakulært avslutningsshow med dans på akkompagnert av urfolk-elektronika, flott lysshow og breakdans. Med andre ord; du får med deg høstens desidert største totalopplevelse. 

I anledning universitetets feiring foregår en rekke arrangementer og aktiviteter gjennom hele 2018.
Se hele programmet til jubileumsåret her

Teleslynge: Teleslynge vil dessverre ikke være tilgjengelig i alle rom på denne forestillingen.

Rullestolbrukere: Forestillingen er tilgjengelig for rullestolbrukere, men av sikkerhetsmessige årsaker er det et begrenset antall per forestilling. For at vi skal kunne legge til rette for en god og trygg opplevelse ber vi bevegelseshemmede og rullestolbrukere om å være ute i god tid før forestilling og ta kontakt med Tryggvakt i billettluken.

Sikkerhet: Siste del av forestillingen foregår utendørs, på ei merd som ligger rett utenfor teaterbygget. Sikkerheten til publikum står i høysetet, og ved svært dårlige værforhold vil merda kunne stenges. Det vil bli gitt god informasjon i så tilfelle. 

Varighet: Ca. 2,5 timer inkl. pause

Produksjon
Idé og konsept Inger Buresund og Yngvar Julin
Dramatiker Liv Heløe
Regi Petter Næss
Regi / koreografi Un-Magritt Nordseth
Scenografi Ane Elene Johansen og Yngvar Julin
Lysdesign Øystein Heitmann
Kostymedesign Ann-Jorunn Pedersen
Maskedesign Leo Thörn
Videodesign Sabina Jacobsson
Komponist, sanger og musikalsk leder Johan Sara jr.
Lyddesign Kolbjørn Lyslo og Jim-Oddvar Hansen
Kapellmester og musikalsk leder, merd Håvard Hotvedt
Stor takk til UiT Norges arktiske universitet, Vokal Nord og Nordnorsk Kunstmuseum
Takk til våre dedikerte samarbeidspartnere NOFI, Salaks, Lerøy og Blåmann Mur
Bildegalleri