PUSSYCATS!

Av: 
Toril Solvang og Petter Næss. Dramatisert etter Pussycats-biografien "Det store popeventyret - Pussycats og norsk rock i 60-åra" av Per Kristian Olsen.
Spilleperiode
29. mar to 1. apr
Neste forestilling
Kommer

Siste spilleuke! Ikke gå glipp av denne musikalsk festforestilling PUSSYCATS! En delvis sann historie om å drømme stort

Fra Tromsø via Stockholm og ut i verden. Omgitt av hylende jenter, fest og opprør. Vi dikter videre på historiene, mytene og skandalene – og gir deg en ellevill musikalsk fortelling om Norges største pop-ikoner. 

Pussycats var det første norske bandet som levde ut den store pop-drømmen. Under navnet Typhoons, drar de i 1964 til Sverige for å prøve lykken. Her møter de Sten Ekroth, som blir gruppens manager. Gjennom fengende musikk, store investeringer, skamløs promotering og flere skandaleoppslag, oppnår Pussycats raskt suksess. 

Det er Pussycats som for alvor bringer frem det vi i Norge forbinder med 60-tallets generasjonskonflikt og opprør. Musikalsk oppvåkning og seksuell frigjøring går hånd i hånd i fortellingen om bandet. Gutterommet er like viktig som jenterommet, og begjær og kåtskap får for første gang plass i full offentlighet.  

Når PUSSYCATS! spilles for siste gang 1. april skal popeventyret på Scene Vest avsluttes med en smell! Sammen med Buktafestivalen og Bastard bar inviterer vi publikum til en musikalsk helaften der to hotte Tromsø-band skal avslutte festen, nemlig Aromatic Ooze og Blondekant! Konsertkvelden etter forestillingen har 18 års aldersgrense. Les mer om konsertkvelden her

Fortellingen om Pussycats er en musikalsk suksesshistorie, men det er også en fortelling om berømmelsens pris. Forestillingen er en hemningsløs hyllest til våre kjære pop-ikoner og det å våge å drømme stort.  

Se video

Se vårt intervju med regissør Petter Næss her: 
Det er regissør Petter Næss, kjent for tv-serien Lykkeland og bl.a. filmene Elling, Bare Bea, Tatt av Kvinnen og Ingenting å Le Av som har tatt på seg oppgaven å bringe denne elleville myten til scenen. På Hålogaland Teater kjenner vi han fra forestillingene Den sommeren pappa ble homo og Sykle i snøstorm. Med seg har han musikalsk leder Tore Bruvoll med fullt band, som vil skape en splitter ny sound på de velkjente låtene. Sammen med vårt kruttsterke ensemble står de klare til å gi Tromsø en musikalsk festforestilling av de sjeldne. Gå ikke glipp av denne deilige røverhistorien om hvordan det hele kanskje kan ha skjedd!" 

PUSSYCATS! En delvis sann historie om å drømme stort er en dramatisering av den kritikerroste Pussycats-biografien "Det store popeventyret - Pussycats og norsk rock i 60-åra" av Per Kristian Olsen.

Varighet ca. 2 t. 40 min inkludert pause.

Anmeldelser:

Nordlys(+): "Herregud for en historie!" (Terningkast fem): https://www.nordlys.no/herregud-for-en-historie/r/5-34-1743877 

iTromsø: "Lettbeint pussy-mania" (Terningkast fire): https://www.itromso.no/kultur/i/bgQkyB/lettbeint-pussy-mania

Norsk Shakespeare Tidsskrift (+): Pop´n Roll på Hålogaland Teater: https://shakespearetidsskrift.no/2023/03/popn-roll-pa-halogaland-teater

Foto:
Knut Åserud
Foto:
Knut Åserud
Foto:
Knut Åserud
Foto:
Knut Åserud
Foto:
Knut Åserud
Foto:
Knut Åserud
Foto:
Knut Åserud
Foto:
Knut Åserud
Foto:
Knut Åserud
Foto:
Knut Åserud
Foto:
Knut Åserud
Foto:
Knut Åserud
Foto:
Knut Åserud
Foto:
Knut Åserud
Foto:
Knut Åserud
Foto:
Knut Åserud
Foto:
Knut Åserud
Foto:
Knut Åserud
Foto:
Knut Åserud
Foto:
Knut Åserud
Foto:
Knut Åserud
Regi
Petter Næss
Scenografi og kostymer
Gjermund Andresen
Musikalsk leder
Tore Bruvoll
Lysdesign
Øystein Heitmann
Lyddesign
Aske Hoeg
Maskedesign
Erika Brathole
Dramaturg
Kjersti Gulliksrud
Koreograf
Hege Holte Østbye
Inspisient
Camilla Frantsen
Scenemester
Fabian den Otter
Rekvisitør
Linda Nilsen
Kostymeansvarlig
Liv Henriksen
Kostymemaker
Gry Norberg
Påkleder/maskør
Elbjørg Hanne Hanssen