Velkommen til konsertkveld

1. april avslutter forestillingen PUSSYCATS! med et smell. Etter forestillingen fyrer Tromsø-bandene Aromatic Ooze og Blondekant i gang konsert i Teaterkafeen.

Når forestillingen PUSSYCATS! spilles for siste gang 1. april skal popeventyret på Scene Vest avsluttes med en smell! Sammen med Buktafestivalen og Bastard bar inviterer vi publikum til en musikalsk helaften der to fremadstormende Tromsø-band skal avslutte festen.

– Det blir en hyllest til musikken, til 60-tallets pop-eventyr og til dagens generasjon av unge musikere som vil et sted, sier teatersjef Egill Pálsson.

Den siste forestillingen om pop-pionérene Pussycats og deres eventyr på 60-tallet går av stabelen inne på Scene Vest 1. april kl 18. Etterpå inviteres publikum til en uforglemmelig kveld ute i teaterkafeen, der noe av det heteste musikk-Tromsø har å by på anno 2020-tallet kan oppleves på scenen, nemlig bandene Aromatic Ooze og Blondekant.

– Vi har plukket fra øverste hylle. Det er ikke alle som fortjener å spille etter Pussycats, sier Marianne Saus, festivalsjef Bukta. 

Billett til forestillinga PUSSYCATS! 1. april gir deg automatisk adgang til hele festkvelden. Det vil også være mulig å kjøpe billett kun til konsertene, om du allerede har sett forestillinga. 

Egill Pálsson og Marianne Saus
Teatersjef Egill Pálsson og festivalsjef Bukta Marianne Saus

HER KAN DU KJØPE BILLETT TIL PUSSYCATS! 1.APRIL

HER KAN DU KJØPE BILLETT TIL KONSERTENE


Ungdommen styrer showet 

Pussycats selv var bare 17-18 år da de dro til Stockholm for å slå igjennom. De dro uten at foreldrene visste det, for om de hadde visst det hadde de ikke fått lov. Forestillingen er på mange måter en hyllest til ungdommen og det å tørre å drømme stort.

– Vi syns det var en god idé å få med de som er unge i dag til å binde det sammen, og trekke trådene inn i 2023, sier Pálsson.

Det ene av de to bandene som skal spille er Blondekant, der Torkil Giæver spiller trommer. Men har ungdom i dag noe forhold til Pussycats?

– Jeg er veldig fan av trommespillet til Friedel, siden jeg er trommis. Jeg vil vel egentlig si at han er Nordens svar på Ringo Starr! Det er så bra driv, og vanvittig fet beat, sier Giæver. 

Konserten etter forestillingen blir altså en dobbelkonsert. Det andre bandet er Aromatic Ooze, som i følge buktasjefen er "det beste som kom ut av pandemien". Bandet holder nå på med sin andre plate, etter at de debuterte med en LP i september i fjor.

– Da Marianne ringte meg og lurte på om vi ville være med sa hun at det jo også var fint om noen av oss hadde en tilknytning til Pussycats. Da måtte jeg bare svare: "er det nok tilknytning at jeg danser i dusjen til Just a little teardrop?" ler Lisa Bakkelund, som spiller keyboard i bandet.

Torkil Giæver og Lisa Bakkelund
Lisa Bakkelund fra bandet Aromatic Ooze og Torkil Giæver fra bandet Blondekant. 
Match made in heaven 

Konsertkvelden har kommet i stand ved at Hålogaland Teater, Buktafestivalen og Bastard Bar, som nå driver teaterkafeen på HT, har forent krefter.

– Det er kjempekult. Det er stas å kunne samarbeide. Både med teatret og med Bastard, at vi kan gjøre noe sammen. Når man allerede har en forestilling her som knytter sammen teater og musikk, så er det en perfekt anledning til å bringe musikken inn i teatret, sier Saus 

– Det er det beste med denne byen. Det er så kort vei å gå for å få noe til, å forene krefter. Det er betydningsfullt, sier Pálsson.

Og det er nettopp det teatret også ønsker.

– Da vi startet arbeidet med PUSSYCATS! hadde vi en drøm om å kunne bringe sammen unge band. Tromsø er en musikkby av sjeldent kaliber. Det er en arv her, hvor fire gutter herfra ble verdensberømt og brøt gjennom popens lydmur. Det har satt sine spor, forteller Pálsson.

Egill Pälsson, Lisa Bakkelund, Marianne Saus og Torkil Giæver

Teaterkafeen som musikkscene 

Musikkmiljøet i Tromsø er stort og bredt. Pussycats har nok banet litt vei, mener Lisa Bakkelund og fortsetter

– Og så har vi Kongsbakken, Bukta, Konsen; det er mange aktører som produserer nye musikere. Det er et veldig inkluderende miljø hvor folk heier hverandre frem.

Blant de mange små spillestedene har Bastard Bar en spesiell plass. At de nå er inne for å drifte baren og kafeen i foajeen på HT syns teatersjefen er utrolig bra.

– Det er veldig flott å kunne forene krefter med dem, sier han.

– Bastard Bar er veldig viktig som scene for musikkmiljøet i byen, følger Marianne Saus opp, og Lisa Bakkelund stemmer i:

– De er SÅ viktige for Tromsøs musikere. Mange band har blitt til der. Stående applaus for Bastard!

I teaterkafeen er det plass til 400 mennesker, og teatersjefen mener dette er en kjempearena for konserter. Han legger vekt på at HT også skal være et sted som støtter og fasiliterer for byens musikkmiljø, og at musikk og teater går hånd i hånd.

– Nå er vi ute av covid, nå kan vi ta i bruk foajeen igjen for alt den er verdt. Vi rett og slett inviterer til en kjempefest! En homage til musikken. Det er starten på påskeferien, og vi håper mange vil komme å lage en skikkelig bra påskefest med oss, avslutter Egill Pálsson.

Konsert inkludert i billetten 

Billett til forestillingen PUSSYCATS! 1. april gir deg automatisk adgang til hele festkvelden. Det vil også være mulig å kjøpe billett til kun konsertene, om du allerede har sett forestillinga. Konsertkvelden etter forestillingen har 18 års aldersgrense. Har du spørsmål så kontakt oss gjerne på kundeservice@ht.tr.no

Her kan du kjøpe billett til forestillingen PUSSYCATS! 1. april 

Her kan du kjøpe billett kun til konsertene