Kjære Albert

Av: 
Monica Isakstuen
Spilleperiode
22. sep to 3. nov
Neste forestilling
fre 22.09.2023 18:30

Kan en mor velge bort sitt barn?

Plutselig dukker moren til barnet opp, midt på natten, i stua der hun ikke lenger bor. Faren til barnet sitter i godstolen sin, lar seg ikke affisere noe videre over hennes plutselige opptrinn. Men moren søker svar. Moren må ha svar. Hvorfor er hun ikke der, sammen med faren, hvorfor bor hun ikke der med dem, sammen med barnet sitt? Hva skjedde, egentlig? Hvis hun ikke vil være mor, hvem er hun da?

I Kjære Albert inviteres vi inn i stua der det eksplosive oppgjøret foregår, til en forestilling som omhandler et av de siste vestlige tabuer - kan en mor velge bort sitt barn?

Monica Isakstuen, som nylig mottok den nasjonale Ibsenprisen, er en av samtidens mest spennende og produktive dramatikere. Hun er også romanforfatter, og verkene hennes er oversatt til mange ulike språk. Stykkene hennes spilles på ulike scener rundt om i Europa, både i fransk, engelsk og dansk språkdrakt.

Det er med stolthet vi presenterer Urpremieren på Kjære Albert for vårt publikum til høsten, og Isakstuen sitt gjenkjennelige språk og rytme er kvassere og mer presist enn noen gang – å lese Isakstuen er som å spise kaktus ifølge Egill Pálsson, teatersjef og regissør for høstens satsning på nyskrevet nordisk dramatikk.  

Forestillingen er produsert av HT i samarbeid med Vega Scene. 

Regissør
Egill Pálsson
Scenografi
Erlend Nielsen
Lysdesign
Øystein Heitmann
Dramaturg
Morten Kjerstad