Vårt talentprogram, som er støttet av Talent Norge og Sparebank1 Nord-Norge Samfunnsløftet, favner skuespillere mellom 18 og 30 år som har et ønske om et profesjonelt virke i Nord-Norge. Gjennom programmet får talentene en unik mulighet til å utvikle seg på Hålogaland Teater som en del av teatrets ensemble.

Formålet med programmet er å sikre god talentutvikling i Nord-Norge og bygge og styrke den kunstneriske kompetansen i regionen. 

Gjennom et to-åring program blir talentene en del av ensemblet til landets eldste regionteater. Talentene inngår i teaterets produksjoner og får oppleve «livet på veien» i Norges største turnédistrikt Troms og Finnmark. Talentene får etter endt deltakelse i satsingen tilbud om ett års ansettelse ved teatret. 
 

Bilde: Ingrid Mikalsen Deinboll og Sindre Arder Skildheim

Les : Ingrid og Sindre kommer hjem
 


Programmet har som formål å gi et stort rom for videreutvikling, samt å gi støtte i overgangen fra nyutdannet til en ensembleskuespiller. I løpet av tiden på teateret får skuespillerne hver sin mentor i ensemblet. I tillegg inngår de i et stort faglig nettverk med de andre satsningene i Nord-Norge. Sammen kan vi tilby en bredde av mesterklasser og fagsamlinger. Dette er både for å videreutvikle hver enkelt talents håndverk, men også for å skape samarbeidsarenaer i nord. 

Bilde: Kine Eliassen

Les: Endelig hjemme igjen


Programmet ble lansert 22. oktober 2020 og de to første talentene er Christina Sleipnes og Frederic Molund.

Jørn Fuller-Gee, Trude Øines, Christina Sleipnes og Frederic Molund

Les: Frederic og Christina kick-starter karrieren på HT

På bildet: Mentorene Jørn Fuller-Gee og Trude Øines og talentene Christina Sleipnes og Frederic Molund. Foto: Jan Fredrik Frantzen


Bidragsytere

Talent Norge og SpareBank 1 Nord-Norge Samfunnsløftet bidrar med 1,2 millioner NOK hver til satsingen. 

Les mer om denne og andre satsinger på talentnorge.no
 

Logoer

 


Les også: Frederic og Christina kick-starter karrieren på HT

Les også: Pressemelding 22. oktober 2020: Satser på unge talenter i nord