Hålogaland Teater er regionteatret for Troms og Finnmark, og ble grunnlagt i 1971. Vi holder til i vårt flotte teaterbygg på Teaterplassen i Tromsø. Bygget stod ferdig i 2005. 

Teatret har to moderne teatersaler, en kaféscene og en prøvesal. Teknisk stab, administrasjonen og skuespillerne utgjør til sammen 72 årsverk, og sammen jobber vi for å skape godt og grensesprengende teater for vårt publikum.
 

Strategi

Vi setter spor. Norges teater i nord er teatrets strategi for perioden 2019 - 2025. Vi skal gi folket i nord teateropplevelser på høyeste nivå og være åpne, rause, engasjerte og modige.
 

Turné

Vi reiser på turné i Troms og Finnmark med flere av våre forestillinger. Vi har 15 faste spillesteder i de to fylkene, med dyktige lokale arrangører som legger til rette for at publikum skal få se forestillingene våre. Målet vårt er å gi et bredt teatertilbud til publikum i turnéområdet i løpet av året. Vi ønsker oss også flere teater-kontakter på alle våre spillesteder.
 

Ditt besøk

Hålogaland Teater ligger på Teaterplassen i Tromsø, like sør for Framsenteret og Polaria. Billetter kjøper du her på nettsida vår, på de enkelte forestillingene.

Teaterkaféen har åpent før og etter forestilling.

Teatersalene har egne plasser for rullestolbrukere, og vi har hjelpemidler for hørselshemmede.
 

Barn og unge

Hvert år lager Hålogaland Teater flere forestillinger for barn og unge. Vi samarbeider med Den kulturelle skolesekken om å få vist disse til skoleelever i Tromsø og i vårt turnéområde. Vi har også egne skoletilbud og lager undervisningshefte til flere av våre forestillinger. Vi har også vårt eget barneteater, Lille Hålogaland Teater.
 

Om organisasjonen

Her finner du Hålogaland Teaters årsmeldinger fra 2000 frem til i dag.
 

Aktsomhetsvurdering

Lov om virksomheters åpenhet og arbeid med grunnleggende menneskerettigheter og anstendige arbeidsforhold (åpenhetsloven) trådde i kraft 1. juli 2022. Hålogaland Teater AS er omfattet av loven og forplikter seg til å overholde kravene som gis i denne loven. Les redegjørelse for aktsomhetsvurdering for Hålogaland Teater AS for 1.7.2022 til 30.6.2023 her. 
 

Vårt styre

Her finner du mer informasjon om styret i Hålogaland teater
 

Lurer du på noe? 

Kontakt oss gjerne. Her finner du telefonnummer, e-post, kontaktskjema, fakturaadresse og mer.