Ingrid og Sindre kommer hjem

To unge veteraner vender hjem for å starte på HTs talentprogram.

Ingrid og Sindre

— De er jo familie, sier teatersjef Egill Pálsson spøkefullt, men fleipen er ikke så langt unna sannheten. Ingrid Mikalsen Deinboll og Sindre Arder Skildheim har bokstavelig talt trådt sine barnesko på Hålogaland Teater siden de startet på Lille HTs aller første kull. Siden har det ballet på seg og de har deltatt som skuespillere i mange av teatrets forestillinger. Det ble dramalinja på Kongsbakken før begge to klarte det umulige: De kom inn på Teaterhøgskolen (KHiO), og det til og med samtidig. 

— Vi har vært kjempeheldige. Ingrid og Sindre er store talenter og vi hadde muligheten til å se dem, og hjelpe til med å utvikle talentet deres, gjennom Lille HT. Da begge to ble ferdige på KHiO og søkte på talentprogrammet vårt vant vi jackpot, smiler teatersjefen. 

De slutter seg dermed til Kine Eliassen, også hun en tidligere Lille HT-skuespiller, som begynte på talentprogrammet allerede i overgangen 2021/22. Programmet ble etablert i 2020 og er støttet av Talent Norge og Sparebank1 Nord-Norge Samfunnsløftet. Kine, Ingrid og Sindre er det andre kullet etter Frédéric Molund og Christina Sleipnes.

Tekst fortsetter etter bilde.


Portrett Kine Eliassen

LES: Etter tre år med Lille-HT dro Kine Kvalvik Eliassen ut i verden for å utdanne seg til skuespiller.


Det aller første oppdraget som nyslåtte skuespillere på HT har ført Ingrid og Sindre til Italia der de akkurat nå deltar i et internasjonalt samarbeidsprosjekt. Sammen med 20 kunstnere fra 8 land lager de forestillinga «Underground Birds», et moderne epos om flukt og lidelser i et kriserammet samfunn. Historien utspiller seg på 1500-tallet, men vi kjenner igjen trekk fra dagens samfunn. 

— HT satser stort sammen med regionteatret i Bolzano, Italia, det tyske KULA-kompaniet, og teatergruppen Simorgh fra Afghanistan. Simorgh består av afghanske kvinner som er forfulgt og fordrevet fra sitt hjemland. Vi vil delta i debatten om globale utfordringer som oppstår i kjølvannet av kriger, ekstremisme og totalitære samfunn og har funnet noen fantastiske samarbeidspartnere, sier teatersjefen.

Forestillinga har premiere i Bolzano 1. oktober og skal etter planen spilles i Tromsø våren 2023 – og da altså med Ingrid og Sindre i det internasjonale ensemblet.  

Bilde fra prøvene til "Underground Birds"
Foto fra prøvene til Underground Birds i Italia. (t.v. Sindre Arder Skildheim)


— Talentprogrammet vårt er ment som en trygg plattform for å utvikle ferdighetene sine, bryne seg på varierte oppgaver og utforske hele spekteret i teatret med mulighet for veiledning. Vi vil gi de unge skuespillerne en kick-start på karrieren sin. Jeg er glad for at vi også kan tilby dem internasjonale samarbeid der de får møte kollegaer fra andre land og bli kjent med andre uttrykk og tradisjoner, sier Pálsson.

Tekst fortsetter etter bilde.


Frédéric Molund

LES: Aldri før har Frederic Molund hatt det så travelt som etter at han ble en del av talentsatsinga til HT. Det har gitt ham en ro han aldri har hatt tidligere.Etter utenlandsoppholdet venter nye utfordringer hjemme i Tromsø.

— Jeg kan ikke røpe hvilke forestillinger de skal være med i, men jeg kan love at de får bryne seg, smiler Pálsson.
 


LES: Vi intervjuet Ingrid og Sindre i 2021 da de jobbet med avslutningsforestillingen sin på KHiO.