Gripende om demens og Alzheimer.

Nylig pensjonerte André har vært ingeniør. Eller var det danser? Uansett så er armbåndsuret borte. Igjen. Sikkert stjålet av – ja hva hette hun – hushjelpen? Og hva gjør hun i leiligheten hans? Han trenger ikke hjelp, men klokka si. For å passe tida. For å passe tilværelsen. Og Anne tror at det er han det er noe galt med. Hans egen datter! Som plutselig skal flytte til Bergen. Eller skal hun det? Og hvem er denne fremmede som påstår at han er samboeren hennes. Ubehagelig type, altså.

Kjøp billett til "Faren"

Hva skjer når man sakte men sikkert ikke kjenner igjen sin egen leilighet? Og hva skjer når faren din ikke lenger kan bo alene, mens du selv hadde tenkt å følge kjærligheten og flytte til Bergen…

Les også: Tryggheten i det kjente - intervju med UNN-lege om forvirring og uro hos demente

I «Faren» kan du oppleve demens fra perspektivet til den syke. Den franske dramatikeren Florian Zeller har skrevet et kritiker-rost og nesten thriller-lignende stykke om Alzheimer-rammede André og hans datter Anne, som prøver å håndtere livet som henholdsvis syk og pårørende. 

De usynlige hjelperne
- Demens er en enorm belastning for de pårørende, forteller UiT-forsker Lill Sverresdatter Larsen. 

Les hele saken her

"Faren" gikk for fulle hus på Hålogaland teater og fikk gode kritikker våren 2018. Nå kan du igjen oppleve Kristian Fr. Figenschow i rollen som den Alzheimer-rammede André, og Trude Øines i rollen som datteren Anne - som slites mellom kjærligheten til faren og kjærligheten til samboeren. 

Stykket spilles i én akt, uten pause.
 

LE PERE (Faren)

Av Florian Zeller. I 2014 mottok Zeller Molierè-prisen for beste forestilling i Frankrike for Faren og stykket gått sin seiersgang både i Paris, London og på Broadway.

Teaterforlag: Nordiska ApS – København

Produksjon
Scenografi Bård Lie Thorbjørnsen
Kostymedesign Bård Lie Thorbjørnsen
Komponist Per Martinsen
Lysdesign Øystein Heitmann
Maskedesign Leo Thörn
Oversettelse Johanna Coraline Jensen og Ketil Høegh
Bildegalleri