Jonas Delerud

Skuespiller

Jonas Delerud er utdannet skuespiller fra BA Teaterproduksjon og skuespillerfag ved Høgskolen i Nord-Trøndelag (HiNT), der han ble uteksaminert våren 2008.

Jonas Delerud debuterte på Hålogaland teater i 2014 som Edgar i «Kong Lear» og har etter dette medvirket i flere produksjoner ved teatret.

Delerud er utdannet skuespiller fra BA Teaterproduksjon og skuespillerfag ved Høgskolen i Nord-Trøndelag (HiNT), der han ble uteksaminert våren 2008. Jonas er frilansskuespiller som opprinnelig kommer fra Kongsvinger, men som nå har vært bosatt i Tromsø siden 2013.

Etter endt utdanning har Jonas vært engasjert ved en rekke teatre i landet og har blant annet jobbet som skuespiller ved Hedmark Teater, Rimfrost Produksjoner og BarneteatretVårt/Teatret Vårt. Jonas har dessuten vært dramatiker for stykket «Vinteropplag» ved Teater i Glåmdal, samt vært regissør for forestillingen «Ildsjel» av Rimfrost Produksjoner og "Anna & Alfred" av Tromsø byteater.

I 2017 spilte han rollen som Tobias i «Tobias og dagen det smalt», denne produksjonen vant HEDDAPRISEN for «beste barneforestilling» i 2018. I 2019 var han med i Faren, og i 2020 spilte han i rollen som Gepetto i Pinocchio.