Se vårprogrammet på Hålogaland Teater

Gi en teateropplevelse i julegave!

En legendarisk kultmusikal om en blodtørstig plante, et tragikomisk mesterverk hvor enden er nær, en unik teateropplevelse inspirert av Frida Kahlos liv og kunst og mye, mye mer. Nå er vårprogrammet her, fullt av spennende opplevelser til både store og små. Gi dem du er glad i teateropplevelser til jul!
 

🎁 Hvis du vil gi en teateropplevelse i julegave er det enkelt å kjøpe gavekort med valgfritt beløp.  KJØP GAVEKORT HER.


Utrykk Little Shop of Horrors

Legendarisk kultmusikal på Scene Vest!

Er du klar for en musikal full av humor, skrekk og med en kjøttetende plante på jakt etter verdensherredømme, i hovedrollen? Velkommen til den legendariske kultmusikalen Little Shop of Horrors! 
Her blir det rock, doo-wop og motown-rytmer med hits som Skid Row, Somewhere That’s Green og Suddenly, Seymour. Vi gleder oss til å ta deg med på en skrekkelig morsom helaften når vi åpner dørene inn til Mushniks blomsterbutikk i februar. 

Anbefalt aldersgrense 10 år. 

Premiere 22. februar på Scene Vest 
LES MER OG KJØP BILLETTER HER

 

Utrykk Sluttspill

Sluttspill 
av Samuel Beckett 

Sluttspill er et moderne mesterverk av nobelprisvinneren Samuel Beckett. I forestillingen finnes ikke verden slik vi kjenner den, lenger. Det er bare fire mennesker igjen; en herre, Hamm, hans tjener, Clov, og hans eldgamle, døende foreldre Nell og Nagg som lever i hver sin søppelbøtte. Ingen vet hva som har skjedd, eller hva som finnes utenfor rommets fire vegger.  

Forestillingen byr på tilværelsens tragikomiske realitet. Med poetisk vidd og bisarre omstendigheter levendegjør en av det 20. århundrets viktigste forfattere fire mennesker sammen i en verden uten fremtid. 
For å sitere Beckett selv; Det finnes ikke noe morsommere enn ulykken. 

Premiere: 27. januar på Scene Øst 
LES MER OG KJØP BILLETTER HER
 


🎭 Vil du se så mye teater til en sterkt redusert pris anbefaler vi Dramakortet (Ps. Prisøkning 1.1.2014). KJØP DRAMAKORTET HER. 

Utrykk Historier om å ikke komme hjem

Historier om å (ikke) komme hjem 
av Piero Issa, Nicolai López og Carlos David Catun Quintanas (Gato)

Historier om (ikke) å komme hjem er et vitnesbyrd om tre venner, som gjennom ekstreme omstendigheter, en rystende politisk virkelighet, dans og brutal ærlighet har funnet vennskap, broderskap og familie. Siden 2016 har Gato vært på flukt fra kriminelle gjenger i Guatamala City. Vi får et nært møte med en rå og håpløs virkelighet, der livet har blitt satt på vent. Gjennom dans, poesi, musikk, og et dypt personlig og ektefølt engasjement, oppstår en pulserende forestilling som griper fatt i sitt publikum.

Urpremiere: 9 mars på Scene Øst
LES MER OG KJØP BILLETTER HER
 

 

Utrykk Frida

Frida 
av Katrine Strøm

Frida passer for mennesker over 10 år og voksne som fortsatt kan leke! 

Visste du at et vingeslag fra en liten sommerfugl kan være starten på en tornado et annet sted i verden?

Guttejenta Frida kommer fra Mexico. Hun føler seg annerledes og er ofte alene. Når hun er lita får hun polio som gjør at den ene foten blir tynn som en pinne og når hun blir ungdom blir hun hardt skadet i en bussulykke. Det er mange ulykker i Frida sitt liv, og hun overlever smerten med å tegne og male.

Frida er en forestilling slik du sjelden opplever teater. Du blir utstyrt med hodetelefoner, og gjennom dem hører du stemmen til Frida som tar deg med til Mexico. Du skal ikke bare sitte stille, men være en aktiv deltaker i forestillingen. Sammen med Frida får du være med å tegne, trene, danse og lage til fest med familien hennes. Og kanskje vil du høre hemmeligheter ¬som du ikke må du fortelle til noen. Det må du love. Æresord og kors på halsen. 

Anbefalt aldersgrense 10 år. 

Urpremiere: 14. mars på Prøvesalen 
LES MER OG KJØP BILLETTER HER

 

 

Utrykk Stein i lomma

Stein i lomma 
av Marie Jones 

Stein i Lomma er en mørk komedie med politisk brodd; hylende morsom og dypt tragisk. Slik som mennesket selv.  
 
Et internasjonalt filmselskap kommer til en liten nord-norsk bygd for å lage en storslått spillefilm. De lokale gutta Charles og Jacob får seg jobb som statister og er med det nederst på filmproduksjonens rangstige. Her hersker kyniske produsenter, egoistiske divaer og en utenlandsk «hot-shot» regissør som alle kun tenker profitt. Hele bygda snus på hodet og kulturkræsjen mellom lokalsamfunnet og det internasjonale filmselskapet er et faktum. 

22 år har gått siden vi satt opp stykket for første gang, den gang ble de 18 karakterene gestaltet av Kristian Figenschow og Ketil Høegh. Når vi nå setter det opp igjen, over to tiår senere, er det i regi av Ketil Høegh, og på scenen møter vi de strålende skuespillerne Alexander Rindestu og Jonas Delerud. 

Premiere 31. mai på Scene Øst 
LES MER OG KJØP BILLETTER HER

 

Utrykk Karius og Baktus

Karius og Baktus 
av Torbjørn Egner. Med musikk av Christian Hartmann

I januar blir det nye sjanser til å oppleve tanntrollene på Scene Vest. 
Torbjørn Egners klassiker i Katrine Strøms regi har gledet tusenvis av barn i Tromsø hittil i år. I 2024 blir det nye sjanser til å se forestillinga både i Tromsø og på turné. 

LES MER OG KJØP BILLETTER HER

 

Utrykk Mistero Buffo

Mistero Buffo 
av Franca Rame og Dario Fo

Kristian Fr. Figenschow har gledet Tromsø-publikummet med Dario Fos gjøglermonologer i både vår og høst. Nå blir det noen nye sjanser før Mistero Buffo reiser ut på turné i landsdelen. 

Spilles 13, 14 og 20. februar
KJØP BILLETTER HER

 

Kjøp Dramakortet

Dramakortet

Dramakortet gir deg rett til én billett per forestilling per dag i et helt år fra kjøpsdato. Det koster 1400 kroner for voksne og 700 kroner for unge under 25 år og kan kjøpes enkelt på nett. (Ny pris fra 1.1.2024 voksen kr. 1.600 / unge kr. 800,-)

KJØP DRAMAKORTET TIL DEG SELV HER

KJØP DRAMAKORTET SOM GAVE MED ET GAVEKORT HER