Stein i lomma

Av: 
Marie Jones
Spilleperiode
31. mai to 15. jun
Neste forestilling
fre 31.05.2024 18:00
Varighet
125 min

En mørk komedie med politisk brodd

KJØP BILLETT

Stein i lomma er en del av vårt tilbud «3x Scene Øst i høst» Tilbudet gjelder ikke vårens forestillinger av Stein i lomma. Les mer om tilbudet her

Stein i Lomma er en mørk komedie med politisk brodd; hylende morsom og dypt tragisk. Slik som mennesket selv.  

Når et internasjonalt filmselskap kommer til den lille nord-norske bygda får de lokale gutta, Charles og Jacob, seg jobb som statister. Dermed er de plassert nederst på filmproduksjonens rangstige. Her hersker kyniske produsenter, egoistiske divaer og en utenlandsk regissør som alle kun tenker profitt. Hele bygda snus på hodet og kulturkræsjen mellom lokalsamfunnet og det internasjonale filmselskapet er et faktum.   

Da den Nord-Irske skuespilleren og dramatikeren Marie Jones skrev Stein i Lomma i 1998, ble stykket først gjort som pubteater, men veien var ikke lang til fulle hus i Londons West End og til scener over hele verden. Også til Tromsø og Hålogaland Teater, i 2002.  Forestillingen ble en braksuksess og spilte for fulle hus. Den gang ble de 18 karakterene i stykket gestaltet av Kristian Figenschow og Ketil Høegh. Når vi nå setter stykket opp igjen, to tiår senere, er det i regi av Ketil Høegh, og på scenen møter vi skuespillerne Alexander Rindestu og Jonas Delerud. Oversatt til nord-norsk av Ragnar Olsen. 

Plakatfoto: Knut Åserud

Regissør
Ketil Høegh
Nordnorsk oversettelse
Ragnar Olsen
Lysdesign
Øystein Heitmann
Koreograf
Mathilde Caeyers
Dramaturg
Morten Kjerstad
Inspisient
Camilla Frantsen
Scenemester
Magnus Storvoll Strømseth
Lydtekniker
Jim-Oddvar Hansen
Kostymeansvarlig
Gry Norberg
Rekvisitør
Paul Dzur
Maskør
Heike Hoffmann
Lysmester
August Nicolay Broch