Sluttspill

Av: 
Samuel Beckett
Spilleperiode
27. jan to 24. feb
Neste forestilling
lør 27.01.2024 18:00

Samuel Becketts moderne mesterverk

Verden som vi kjenner den, finnes ikke lenger. Det er bare fire mennesker igjen; en herre, Hamm, hans tjener, Clov, og hans eldgamle, døende foreldre Nell og Nagg som lever i hver sin søppelbøtte. Ingen vet hva som har skjedd, eller hva som finnes utenfor de fire veggene deres. Hamm og Clov repeterer daglige gjøremål og reflekterer over livets hensikt i en situasjon som virker håpløs. Hamm er den evige pessimist, mens Clov leter etter lyspunkter.

KJØP BILLETT HER

Med poetisk vittighet og i bisarre omstendigheter levendegjøres fire mennesker sammen i en verden uten fremtid.

Becketts klassiker er en dyptgående og absurd reise inn i menneskesinnet. Forestillingen byr på tilværelsens tragikomiske realitet. Med poetisk vittighet og i bisarre omstendigheter levendegjøres fire mennesker sammen i en verden uten fremtid.

I denne oppsetningen har vi fått med oss den danske regissøren Simon Boberg, og amerikaneren Edward Lloyd Pierce på scenografi, lysdesign og kostymedesign. På scenen møter vi Ketil Høegh, Kristian Fr. Figenschow, Julia Bache-Wiig og Kristoffer Anker Gustavsen.

Samuel Beckett regnes som en av det 20. århundrets fremste dramatikere. Ved siden av Mens vi venter på Godot, er Sluttspill et av hans mest kjente og mest spilte stykker.

For å ønske velkommen med Beckett: «Det finnes ikke noe morsommere enn ulykken»

KJØP BILLETT HER

Foto: Marius Fiskum

Regissør
Simon Boberg
Scenograf, kostyme- og lysdesign
Edward Lloyd Pierce
Dramaturg
Morten Kjerstad
Maskedesign
Morten Jacobsen
Nordnorsk oversettelse
Endre Lund Eriksen