Asian fusion med en bismak av noe trist og alvorlig

Skal det være en ekstra syrlig asiatisk nudelsuppe med kylling? Tilsatt en bedervet tann? Velkommen til Den Gylne Drage! 

I en thai-kinesisk-vietnamesisk hurtigmatrestaurant et sted i Europa jobber fem papirløse kokker. En av dem har voldsom tannverk, men som illegal innvandrer har han ikke tilgang på tannlege. Temperaturen i restauranten er høy, og på heseblesende vis serveres asiatiske retter til et gjennomsnittlig utvalg europeere.

Vi har tatt en prat med regissør Maria Drangeid om Den Gyldne Drage. Se hele intervjuet her.

I leilighetskomplekset over restauranten bor flere av dens stamgjester. Vi blir kjent med en nostalgisk bestefar, et gravid barnebarn, en ensom butikkeier, en som leiter, en som blir leita etter, en barbieknuller, en gresshoppe og en maur. Og en flyvertinne som finner en tann i suppa si. Deres historier veves på snedig vis sammen gjennom Den Gylne Drage sin spicy meny og en tann på avveie.

Roland Schimmelpfennig er en av de mest spilte dramatikerne i Europa. I 2010 ble Den Gylne Drage kåret til årets stykke av Theatre Haute.

I Maria Drangeids regi skapes et selvstendig og lekent univers med helt egne spilleregler, som åpner opp for undring og overraskelser. På samme tid speiler forestillingen en verden ikke helt ulik vår egen. Vi møter de som arbeider i skyggen av det vestlige samfunnet, mennesker som mangler fellesskap og fast identitet. 

Maria Drangeid var ferdig utdannet ved regilinja på Kunsthøgskolen i Oslo i 2021. Med seg har hun komponist Fredrik Storsveen og scenograf Kaja Haven. 

Vel bekomme!
 
 

Produksjon
Regi Maria Drangeid
Scenografi og kostymer Kaja Haven
Komponist Fredrik Storsveen
Lysdesign Ruben Westerli Johnsen
Dramaturg Kjersti Gulliksrud

Intervju med regissør Maria Drangeid

Hva gjør ensomhet med oss?