Romeo og Julie

Av
Et samarbeid mellom Arktisk Filharmoni, Nordlysfestivalen og Hålogaland Teater

På grunn av endrede restriksjoner i forbindelse med Covid-19 er vi dessverre nødt til å utsette denne konserten. Vi jobber med å finne ny konsertdato og denne vil annonseres fortløpende.

En konsertforestilling med to mesterverk i ett.

Vi starter feiringen av teatrets 50-årsjubileum med en konsertforestilling der du får to mesterverk i ett: En tilpasset og oppdatert versjon av Shakespeares mest berømte skuespill og den fantastiske musikken komponert av Sergej Prokofjev – framført av Arktisk Filharmoni og skuespillere fra HT.

Forestillingen, som skal åpne Nordlysfestivalen 29. januar, skapes av regissør Jostein Kirkeby-Garstad, HTs dramaturg Morten Kjerstad og Arktisk Filharmonis sjefdirigent Christian Kluxen. Sistnevnte skal også dirigere symfoniorkesteret under framføringen av Prokofjevs musikk, og det kunstneriske teamet håper å kaste et nytt lys på begge verkene.

Den levende og fargerike musikken, som i utgangspunktet ble skrevet for ballettversjonen av Romeo og Julie, passer perfekt til å illustrere Shakespeares drama i denne formen.
Og til å framføre de dramatiserte tablåene møter vi skuespillerne Jørn Fuller-Gee, Trude Øines, Frederic Molund og Christina Sleipnes fra Hålogaland Teater.

Regissør Jostein Kirkeby-Garstad har arbeidet over hele landet, deriblant på flere av de største og mest prestisjefylte scenene. Han har bakgrunn som både skuespiller og koreograf og har de siste årene også vært direktør ved Dyreparken Teater i Kristiansand. I høst hadde han regien på Arktisk Filharmonis forestilling Opera Noir.

Dramaturg Morten Kjerstad jobber for tiden på Den Nationale Scene, har vært sjefdramaturg ved Statsteatret, og er nå tilknyttet HT som dramaturg.

Christian Kluxen er Arktisk Filharmonis sjefdirigent, og leder dermed symfoniorkesteret i de fleste av ensemblets konserter og operaer. Han er også sjefdirigent for symfoniorkesteret i Victoria, Canada, og har dirigert mange av de største orkestrene i verden.

Vi på Hålogaland Teater gleder oss stort over å samarbeide med våre venner i Arktisk Filharmoni og i Nordlysfestivalen, som vi alltid finner det inspirerende å jobbe med.


Christina Sleipnes og Frederic Molund inngår i Hålogaland Teaters talentprogram, som er støttet av Talent Norge og Sparebank1 Nord-Norge Samfunnsløftet. Dette er deres første prosjekt på Hålogaland Teater.


Logoer

Produksjon
Dirigent Christian Kluxen
Regissør Jostein Kirkeby-Garstad
Dramaturg Morten Kjerstad
Nordnorsk oversettelse Ragnar Olsen
Lysdesigner Jon H Paulsen
Inspisient Henrik Lamark
Rekvisitør Linda Nilsen