Romeo og Julie

Av
Et samarbeid mellom Arktisk Filharmoni, Nordlysfestivalen og Hålogaland Teater

En konsertforestilling med to mesterverk i ett.

Arktisk Filharmoni og Nordlysfestivalen deltar i feiringen av teatrets 50-årsjubileum med denne  konsertforestillingen der du får to mesterverk i ett: En tilpasset og oppdatert versjon av Shakespeares mest berømte skuespill og den fantastiske musikken komponert av Sergej Prokofjev – framført av Arktisk Filharmoni og skuespillere fra Hålogaland Teater.

Forestillingen spilles i Tromsø (Kulturhuset) og Bodø (Stormen konserthus):

  • Tromsø Kulturhus, Hovedscenen, 26. august kl 19.00 
  • Stormen Konserthus, Bodø, Store sal, 27. august kl 18.00

Kjøp billett hos Arktisk Filharmoni

Forestillingen skapes av HT-sjef og regissør Egill Pálsson, HTs dramaturg Morten Kjerstad, og Arktisk Filharmonis sjefdirigent Christian Kluxen. Sistnevnte skal også dirigere symfoniorkesteret under framføringen av Prokofjevs musikk, og det kunstneriske teamet håper å kaste et nytt lys på begge verkene.

Den levende og fargerike musikken, som i utgangspunktet ble skrevet for ballettversjonen av Romeo og Julie, passer perfekt til å illustrere Shakespeares drama i denne formen. Til å framføre de dramatiserte tablåene møter vi skuespillerne Espen Mauno, Trude Øines, Frederic Molund og Christina Sleipnes fra Hålogaland Teater.

Dramaturg Morten Kjerstad har tidligere jobbet ved Den Nationale Scene i Bergen, har vært sjefdramaturg ved Statsteatret, og er nå tilknyttet HT som dramaturg.

Christian Kluxen er Arktisk Filharmonis sjefdirigent, og leder dermed symfoniorkesteret i de fleste av ensemblets konserter og operaer. Han er også sjefdirigent for symfoniorkesteret i Victoria, Canada, og har dirigert mange av de største orkestrene i verden.

En stor takk rettes til regissør Jostein Kirkeby-Garstad for et formidabelt grunnarbeid, og til skuespiller Jørn Fuller-Gee for sitt bidrag i prøveperioden.

Vi på Hålogaland Teater gleder oss stort over å samarbeide med våre venner i Arktisk Filharmoni og i Nordlysfestivalen, som vi alltid finner det inspirerende å jobbe med.

Musikken til Romeo og Julie spilles med tillatelse fra Boosey & Hawkes Music Publishers Limited på vegne av Musikverlag Hans Sikorski GmbH. 


Christina Sleipnes og Frederic Molund inngår i Hålogaland Teaters talentprogram, som er støttet av Talent Norge og Sparebank1 Nord-Norge Samfunnsløftet. Dette er deres tredje prosjekt på Hålogaland Teater. 


Logoer

Produksjon
Dirigent Christian Kluxen
Regissør Egill Pálsson
Dramaturg Morten Kjerstad
Nordnorsk oversettelse Ragnar Olsen
Lysdesigner Jon H Paulsen
Inspisient Hilde Mikkelsen Storseth
Rekvisitør Linda Nilsen