Jeg forsvinner

Av
Arne Lygre

Premiere 8. oktober

Hva skjer når det kjente og nære plutselig forsvinner?

I Jeg forsvinner møter du en kvinne som ser tilbake på livet sitt. Utenfor venter krisen på henne, og hun må snart legge på flukt fra barndomshjemmet. Hun venter på mannen sin, som hun ikke får kontakt med. Heldigvis er hun der sammen med sin beste venninne, og sammen forsøker de å forberede seg på redslene som vil møte dem der ute.

- Det er noe urovekkende som ligger der hele tiden. Vi tvinges til å spørre oss selv hva som skjer når det kjente og nære plutselig forsvinner. Hvordan ville vi reagert om vi måtte forlate hjemmet vårt? spør regissør Anders T. Andersen. 

Jeg forsvinner er en dypt foruroligende lek med tid og rom som får grunnen til å gynge under både karakterene og oss tilskuere. 

En av Norges mest interessante dramatikere

Arne Lygre mottok Ibsenprisen i 2013 for Jeg forsvinner. Juryen skrev: «Formen speiler innholdet på en elegant, suggererende og intellektuell måte.Teksten er både åpen og gåtefull med mange skiftende landskap. Med Jeg forsvinner befester Arne Lygre sin posisjon som en av våre mest interessante dramatikere."

Stykket ble utgitt i 2011. Forestillingen har tidligere vært satt opp på Nationaltheatret og på Nordland Teater, og spilles mye i Frankrike og Tyskland. Diktningen til Lygre kan minne om det minimalistiske hos Jon Fosse, men uten den repeterende formen som i for eksempel Drøm om høsten som gikk på Hålogaland Teater høsten 2019.

Smittevern - slik håndterer vi hygiene og avstandsregler til høsten

På scenen
Min mann
Min venninne
Min venninnes datter
En fremmed kvinne
Produksjon
Regi og scenografi Anders T. Andersen
Komponist Adrien Munden
Kostyme Mette Welle Jacobsen
Lysdesign Øystein Heitmann
VIP
Dramatiker