Vår tids største samtidsdramatiker spilles for første gang på Hålogaland Teater. Forestillingen Sønnen av Jon Fosse er en dramatisk historie om usanne sannheter, og alt vi aldri sier til hverandre.

Mor og Far bor i en liten bygd. De sier ikke stort til hverandre lengre. Det er mørkt i bygda, bortsett fra lyset i deres eget og Naboens hus. Han drar til byen og drikker seg full og ungdommen flytter fra plassen. Mor og Far har en sønn de ikke vet hvor oppholder seg. De vil vite hvor han er, men tør likevel ikke tenke tanken på at han en dag kommer hjem. Så gjør han det…

Fosses fortettede saga beskriver et samfunn bebodd av stadig færre mennesker hvor stillheten, ensomheten og de brutte drømmene rår grunnen – og ryktene. I den spennende beretningen kommer mangeårig koreograf og danser Sølvi Edvardsen inn og bryter mørket. Nå har hun regi og scenografi for forestillingen og maler med lys i en mørk, men samtidig visuell og fysisk verden. Topplaget av skuespillere består av Ketil Høegh, Kristian Figenschow, Guri Johnson og Jørn-Bjørn Fuller Gee.

Forestillingen varer i ca. 1 time

Turné
Etter forestillingene i Tromsø skal "Sønnen" ut på turné i Troms og Finnmark med turnéstart i Kirkenes. Turnélisten blir som følger:

31.10 Kirkenes
01.11 Vadsø
02.11 Båtsfjord
03.11 Tana
04.11 Lakselv
06.11 Honningsvåg
07.11 Alta
08.11 Skjervøy
13.11 Storslett
14.11 Finnsnes
15.11 Harstad
16.11 Sortland
17.11 Sjøvegan
18.11 Narvik

Kjøp billett her

Forlag: Colombine Teaterförlag

Produksjon
Av Jon Fosse
Regi og scenografi Sølvi Edvardsen
Kostymedesign Sølvi Edvardsen
Lysdesign Ola Bråten
Lyddesign Kolbjørn Lyslo
Nordnorsk oversettelse Ragnar Olsen

SKOLE

Vil du ta med klassen din på teater?

Vi lager alltid inspirasjonshefter med oppgaver til for- og etterarbeid slik at lærere og elever skal få mest mulig ut av teaterbesøket. 
Hefte med oppgaver og praktisk informasjon kan du laste ned her. 
Velkommen til Hålogaland Teater!

Forsnakk

Torsdag 5. oktober inviterer vi til forsnakk med fokus på Fosse og ensomheten.

Arrangementet er gratis. 

Les mer her

Bildegalleri