Hvem er redd for Virginia Woolf?

Spilleperiode
28. jan to 28. feb
Neste forestilling
Kommer

Velkommen til et nachspiel fra helvete

Det er sent på natten, promillen er stigende, spydighetene flerrer luften og et voksent ektepar utfordrer hverandre på giftig/kjærlig vis. Det blir like morsomt som det er ubehagelig, like sexy som det er farlig og under murrer fristende og forførende ungdom.

Da den amerikanske forfatteren Edward Albee i 1962 skrev teaterstykket Hvem er redd for Virginia Woolf? skapte han sjokkbølger gjennom det amerikanske gjennomsnittssamfunnet. Både språkbruken og tema var «uhørt» i sin tid, men sannheten var vel heller at folk kjente seg faretruende godt igjen.

Det middelaldrende ekteparet Martha (Guri Johnson)  og George (Trond Peter Stamsø Munch) har gjennom et langt ekteskap beveget seg inn i et landskap hvor de sårer hverandre med treffsikre kommentarer. Samtidig aner man et ønske om at den kjærligheten som en gang var der, fortsatt skal få leve. Når Martha og George en sen nattetime får besøk av det unge og forelskede paret Honey (Trude Øines) og Nick (Marius Lien), løper replikkene helt løs og de blir sjokkerte vitner til de eldres ydmykelser.

Foto:
Ola Røe
Foto:
Ola Røe
Foto:
Ola Røe
Foto:
Ola Røe
Foto:
Ola Røe
Foto:
Ola Røe
Foto:
Ola Røe
Foto:
Ola Røe
Foto:
Ola Røe
Foto:
Ola Røe
Foto:
Ola Røe
Foto:
Ola Røe
Foto:
Ola Røe
Foto:
Ola Røe
Anmeldelser

Anmeldelse iTromsø
Les mer

Anmeldelse Nordlys
Les mer

Anmeldelse Klassekampen
Les mer

Anmeldelse NRK
Les mer

Bakgrunnsstoff
Stjerneskuespillerne som udødeliggjørde Albees tekst

Teaterstykket ble filmatisert i 1966 av Mike Nichols og siden har det vært spilt på utallige teaterscener verden over. Trond Peter Stamsø Munch og Guri Johnson spiller de samme hovedrollene som Elizabeth Taylor og Richard Burton gjorde da filmen fikk hele fem Oscar.

Stykket er teatersjef Nina Westers favoritt og hun har jobbet lenge for å få de eksklusive rettighetene til å spille stykket fra den amerikanske stjernedramatikeren Edward Albee. Nå er det endelig på plass på Hålogaland Teater i en frekk nord-norsk oversettelse av Ragnar Olsen. 

Skuespiller
Skuespiller
Skuespiller
Lysdesign
Øystein Heitmann
Kostyme
Urd Maria Sørgaard
Scenografi
Anders T. Andersen
Oversettelse
Ragnar Olsen
Av
Edward Albee
Dramaturg
Tale Næss