AVLYST: Riksteatrets "Peer Gynt"

Av
Henrik Ibsen. Bearbeidet av Ole Anders Tandberg. Oversatt av Øyvind Berg

På grunn av regjeringens skjerpede smitteverntiltak i Oslo-regionen må Riksteatret dessverre avlyse Peer Gynt-forestillingen i Tromsø. Kjøpte billetter vil automatisk bli refundert. Ta kontakt på kundeservice@ht.tr.no ved spørsmål.

Når var du deg selv? Opplev Anders Baasmo som Peer Gynt i Ibsens mesterverk.

Riksteatret har samlet noen av landets beste skuespillere i en helt ny versjon av Peer Gynt. Regissør Ole Anders Tandberg går tett på personene i Ibsens mesterverk.

Hva skjer med vår oppfatning av Peer Gynt når vi kommer tett på, hjemme i kjøkkenet hos Peer? Hvem var han egentlig, og hvorfor flyktet han alltid fra seg selv?

– Jeg har alltid hatt lyst til å spille Peer Gynt, sier skuespiller Anders Baasmo. – Hvis vi gjør det på den riktige måten, tror at jeg at vi kan komme nærmere kjernen, nærmere det stykket egentlig handler om. Jeg håper vi kan lage en forestilling som gjør at folk kan kjenne igjen mer av seg selv i Peer.

Riksteatrets forestilling er et spennende møte med Ibsens klassiker - en forestilling for alle, enten du er Ibsen-kjenner eller møter Peer for første gang.

Forestillingen er produsert av Riksteatret og er på turné i Nord-Norge i januar 2021.

Varighet

2 timer og 20 minutter inkludert pause.

Fun fact

Visste du at Anders Baasmo spilte Benoni i jubileumsforestillinga Benoni og Rosa da vi flytta inn i det nye teaterbygget i 2005?  
 

Produksjon
Medvirkende: Anders Baasmo, Gisken Armand, Ola G. Furuseth, Jan Sælid, og Thea Lambrechts Vaulen
Regi Ole Anders Tandberg
Scenografi Erlend Birkeland
Kostymedesign Maria Geber
Lysdesigner Elisabeth Kjeldahl Nilsson
Komponist Joel Sahlin
Dramaturg Øyvind Berg
Produsent Emnet Kebreab
Musikere Per Ola Landin, Ellika Sahlin, Per Texas Johansson