Havboka - Heddadagene 2018

Av
Morten Strøksnes

Bare ett år etter at Morten Strøksnes ga ut megasuksessen Havboka ble den fascinerende historien satt opp på Hålogaland Teaters Scene Vest. Nå tar den turen til hovedstaden.

Havboka er beretningen om havet, vennskap og ressurser, formidlet med et presist språk, stor kunnskap og uendelig fortellerglede. Strøksnes fikk Brageprisen for romanen, som i skrivende stund er solgt til over 20 land.

Jeg-personen og bestekompisen Hugo legger ut i en liten båt – på det store havet. Under dem lurer et digert havmonster. Gjennom fire årstider legger de ut fra den lille øya Skrova for å fange beistet, som er en glefsende håkjerring. Underveis fortelles historien om livet på, i og med havet. Det er en verden som gir og tar og som rommer de merkeligste former for liv. Fortellingen er spekket med viten og kunnskap om havets opphav, dets rikdom og hvor sårbart det er. Mennesket har alltid høstet av havet, spørsmålet er om vi evner å forvalte det.

Regissør, scenograf og dramatiker Anders T. Andersen skaper et univers hvor den ramsalte havhistorien møter musikk, videokunst og bildekunst.

Forestillingen spilles på Riksteatret i Nydalen som en del av teaterfestivalen Heddadagene 2018

Produksjon
Kostyme Anders T. Andersen
Lysdesign Øystein Heitmann
Lyddesign Jim-Oddvar Hansen
Videodesign Kim Falck-Jørgensen
Komponist Adrien Munden
Musikalsk ansvarlig Espen E. Jakobsen