Varer 1 time 30 minutter uten pause.

Pang! To fortenner flyr ut av kjeften på en liten gutt når kompisen hans på lekeplassen slår ham med en grein. Når foreldrene prøver å skvære opp, starter komedien.

Bedrift eller gruppe på over 10 personer?

I suksesskomedien «Blodig alvor» vil alle kjenne seg igjen og dra gjenkjennende på smilebåndet. Det starter sivilisert over et kakestykke og utvikler seg til et oppgjør med oppkast, kunstbøker og en hamster.

Når foreldrene til guttene møtes er de høflige og vil skape et godt miljø preget av forsoning. Men denne høfligheten slår raskt sprekker og ganske snart blir vi sittende og lure på hvem som egentlig oppfører seg mest barnslig. Med humor, snert og gjenkjennelse ser vi hvordan vi voksne kan være villige til å ofre både etikk og moral for å vinne en diskusjon.

Regissør er Hålogaland Teaters egen Ketil Høegh, som senest hadde stor suksess som regissør for fjorårets «Jeppe». På scene møter vi et friskt og humoristisk lag av skuespillere bestående av Kristian Fr. Figenschow jr, Trude Øines, Marius Lien og Anethe Alfsvåg.

Det er den franske forfatteren Yasmina Reza som har skrevet «Blodig alvor» og stykket har gått sin seiersgang over hele verden. Stykket vant i 2009 tre Tony-priser blant annet for beste stykke samt at det vant samme år Laurence Olivier-prisen for beste komedie. I tillegg ble teksten filmatisert av Roman Polanski i 2011 i filmen med samme navn hvor Jodie Foster, Kate Winslet og Christoph Waltz spilte de viktigste rollene.  

Oppskriften på oppkast

"Rekvisitørene på Hålogaland Teater har de siste ukene hatt en kvalmende, men koselig jobb for å koke sammen oppskriften på oppkast."

Se video fra da  journalist Kent-Einar Myreng fra iTromsø besøkte oss 4.desember 2014: 

På scenen
Skuespiller
Skuespiller
Skuespiller
Produksjon
Dramaturg Tale Næss
Lysdesign Eivind Myren
Kostyme Daniel Åkerstrøm-Steen
Scenografi Daniel Åkerstrøm-Steen
Oversettelse Christine Amadou
Av Yasmina Reza

Anmeldelser

Kvalmende godt

Hålogaland Teater har laget kvalmende godt teater av den internasjonale publikumssuksessen Blodig alvor, mener Nordlys.

http://www.nordlys.no/Kvalmende_godt-5-34-33411.html

Harde slag og full klinsj

Med sinne og humor gjør skuespillerne «Blodig alvor» til en intens og morsom opplevelse. Jeg var sliten da jeg forlot teatersalen, skriver iTromsø

Bakgrunnsstoff

Blodig Alvor i Media

 

Se hva iTromsø skriver etter lansering:

http://www.itromso.no/kultur/article10165221.ece

 

 

"Kjempesuksess med teaterkake", iTromsø, 10.11.14:

http://www.itromso.no/nyheter/article10328244.ece

 

 

"– Jeg ville elsket å sitte i salen. Det er så smertefullt, morsomt, sårt og hysterisk", Nordlys 17.11.14: 

http://www.nordlys.no/__Jeg_ville_elsket___sitte_i_salen__Det_er_s__smertefullt__morsomt__s_rt_og_hysterisk-5-34-28758.html

 

"- Definitivt et stykke man bør se med partneren sin", iTromsø

http://www.itromso.no/nyheter/article10356882.ece

 

 

"Oppskriften på oppkast

Rekvisitørene på Hålogaland Teater har de siste ukene hatt en kvalmende, men koselig jobb for å koke sammen oppskriften på oppkast."

-iTromsø 4.12.2014

http://www.itromso.no/nyheter/article10418638.ece

Bedrifter og grupper over 10 personer

Blodig Alvor er en morsom forestilling! Så ønsker du å ta med  dine kolleger eller venner ut på en sosial og latterfylt aften, kontakter du bare markedsavdelingen på Hålogaland Teater direkte for bestilling og grupperabatt.

 

E-post: marked@ht.tr.no

Telefon +47 77 60 64 00

 

 

Bildegalleri