HT er nominert til fem Heddapriser

Prisen deles ut årlig for fremragende prestasjoner innen norsk scenekunst 

Kristian Fr. Figenschow i Sluttspill

I dag ble det kjent at Hålogaland Teater er nominert til fem Heddapriser. Juryen har sett og vurdert totalt 200 ulike scenekunstproduksjoner over hele landet. De har nominert 42 av disse, fordelt på 15 kategorier. Selve prisutdelingen foregår på Oslo Nye Teater 16. juni og strømmes også på heddaprisen.no. 

Deler av teamet bak Frida på plass under pressekonferansen 6. juni.
Deler av teamet bak Frida var på plass i Oslo da nominasjonene ble kjent 6. juni: Tekstdramaturg Lina Killingdalen, regissør og dramatiker Katrine Strøm, kreativ produsent Mette Spjelkavik Enoksen og skuespillerne Kine Eliassen og Per Magnus Barlaug. 

For Sluttspill av Samuel Beckett er vi nominert i to kategorier: 

·      Beste Skuespiller/hovedrolle; Kristian Fr. Figenschow for sin rolle som Clov. 

·      Beste Scenografi/kostymedesign; Edward Lloyd Pierce

Sluttspill hadde premiere 27. januar 2024 på Scene Øst

SLUTTSPILL: Edward Lloyd Pierce er nominert for beste scenografi/kostymedesign og Kristian Fr. Figenschow for beste skuespiller/hovedrolle
SLUTTSPILL: Edward Lloyd Pierce er nominert for beste scenografi/kostymedesign og Kristian Fr. Figenschow for beste skuespiller/hovedrolle. Foto: Knut Åserud

For Frida av Katrine Strøm, produsert av KATMA i samarbeid med Hålogaland Teater og Figurteatret i Nordland, er vi også nominert i to kategorier: 

·      Beste barneforestilling 

·      Beste regi; Katrine Strøm 

Frida hadde urpremiere 9. mars 2024 på prøvesalen. 23. juni kan du se forestillingen under Festspillene i Nord-Norge

FRIDA: Katrine Strøm er nominert for beste regi og Frida for beste Barneforestilling.
FRIDA: Katrine Strøm er nominert for beste regi og Frida for beste Barneforestilling. Foto: Knut Åserud

I tillegg er "Det mørke fortet - et Minecraft-eventyr" nominert til beste Audiovisuell design. Forestillingen er produsert av Riksteatret i samarbeid med oss og Teatret Vårt og kommer på turné i Nord-Norge vinteren 2025. 

- Å bli nominert til Heddaprisen er en utrolig viktig anerkjennelse av det kunstneriske arbeidet som gjøres ved Hålogaland Teater hver eneste dag. Det er disse kunstneres harde arbeid og kunstneriske talent som blir anerkjent.  Vi er stolte og takknemlige på vegne av hele teateret,  sier teatersjef Egill Pálsson.

Det er Norsk teater- og orkesterforening (NTO) som er eier av og ansvarlig arrangør for Heddaprisen på vegne av sine scenekunstmedlemmer.