Her er årets juleforestilling!

NRKs julekalender tok landet med storm julen 2021. Nå kommer historien om fattiggutten Luka og det magiske tivolitheateret til Hålogaland Teater i november.

Hålogaland Teater har lang tradisjon for å skape varm førjulsstemning for hele familien og presenterer nå en ny og magisk opplevelse for publikum i alle aldre. Onsdagsmorgen legges billettene ut i salg, 9. november 2024 er der premiere.

PÅSKETILBUD! Sikre deg billetter til barnepris; 250 kr! Tilbudet gjelder til og med 1. april på utvalgte forestillinger. Ordinær pris for voksne er 390 kr. 

I Kristiania magiske tivolitheater møter vi fattiggutten Luka, som bor sammen med faren sin i Vika, i Oslo, tidlig på 1900-tallet. Mora er død, og faren sliter med sorgen etter tapet. Luka er mye alene i byen, og jages en dag inn i Tivoli av en gjeng med farlige unger. Her oppdager han Kristiania magiske tivolitheater og en fortryllende verden, der samholdet i teaterfamilien gir mening og livsglede, tross i fattigdommen. I kulissene truer imidlertid eieren av teatret, Erle Butenschøn. Hun trenger penger og vil kaste ut teatertruppen på selveste julaften fordi de ikke har betalt husleia. Sammen med teaterbarna må Luka redde teateret, fellesskapet og hele jula.

Les mer om forestillingen og kjøp billetter her

-  Serieskaperne Atle Knutsen og Kjetil Indregaard har lånt fra både Charles Dickens og H.C Andersen, og skapt en helt egen juleklassiker! Det er en nydelig historie om samhold, vennskap og motstandskraft fortalt med masse hjerte og magi, forteller teatersjef Egill Pálsson.

Når forestillingen får sin premiere i Tromsø, er det i regi av Hilde Brinchmann. Brinchmann er til daglig teatersjef ved Tigerstadsteatret i Oslo som med Tigerbussen har oppsøkt barn og spilt gratis teater der de er, i snart 10 år. Med seg har hun regissør og dramatiker Katrine Strøm som barneinstruktør for skuespillerne fra Lille HT.

- Både Brinchmann og Strøm har dedikert sine kunstnerskap til å skape engasjerende og magiske teateropplevelser for barn og unge. Her kan både store og små forvente å bli tatt med inn i en verden av undring og glede, avslutter Pálsson.

Les mer om forestillingen og kjøp billetter her

Kristiania magiske tivolitheater har premiere 9. november på Scene Vest. Billettene er i salg nå. På scenen står et stort ensemble fra HT og Lille HT. Den stemningsfulle musikken fra julekalenderen fremføres av musikere ledet an av musikalsk leder Ole Morten Indigo Lekang. Koreograf er Gerd Kaisa Vorren, scenograf er Signe Gerda Landfald, kostymedesigner er Helena Andersson og lysdesigner er Elisabeth Kjeldahl Nilsson. Forestillingen er basert på NRKs julekalender Kristianias Magiske Tivoli Theater, produsert av Monster for NRK.