Høsten 2023

Høstprogrammet 2023 er lansert. Finn dine favoritter og sikre deg billetter allerede nå. 

Nå er høstprogrammet 2023 lansert. Det kommer en klassiker, en urpremiere og noen gledelig gjensyn for store og små. Hva skal du se i høst? Sikre deg billetter allerede nå. 

Kjære Albert 

LES MER OM KJÆRE ALBERT HER 
KJØP BILLETT TIL KJÆRE ALBERT HER

Forestillingsbilde. Foto: Marius Fiskum

Urpremiere 22. september. Av Monica Isakstuen 

Plutselig dukker moren til barnet opp, midt på natten, i stua der hun ikke lenger bor. Faren til barnet sitter i godstolen sin, lar seg ikke affisere noe videre over hennes plutselige opptrinn. Men moren søker svar. Moren må ha svar. Hvorfor er hun ikke der, sammen med faren, hvorfor bor hun ikke der med dem, sammen med barnet sitt? Hva skjedde, egentlig? Hvis hun ikke vil være mor, hvem er hun da?

I Kjære Albert inviteres vi inn i stua der det eksplosive oppgjøret foregår, til en forestilling som omhandler et av de siste vestlige tabuer - kan en mor velge bort sitt barn?

Regissør: Egill Pálsson
Scenografi: Erlend Nielsen
På scenen: Julia Bache-Wiig, Hege Aga Edelsteen, Ellen Andreassen, Kine Eliassen, Anna Karoline Bjelvin og Alexander Rindestu

Snøfall 

LES MER OM SNØFALL HER 
KJØP BILLETT TIL SNØFALL HER

Snøfall

Nypremiere 10. november. Dramatisert for scenen av Hilde Hagerup og Hanne Hagerup. Bearbeidet av Synne Teksum og Marianne Sævig

I Snøfall venter nye venner, men også skumle eventyr. Selveste julenissen forsvinner sporløst og jula er i fare! Foreldreløse Selma drømmer om en egen familie. Hun skriver brev til julenissen og brevet havner på andre siden av en magisk portal, i et eventyrland fylt av magi og kjærlighet: Snøfall.

Regissør: Bergur Ingólfsson
Medregissør barn: Katrine Strøm
Scenografi: Leiko Fuseya
På scenen: Jonas Delerud, Jørn-Bjørn Fuller-Gee, Iver Innset, Julia Bache-Wiig, Ingrid Mikalsen Deinboll, Sindre Arder Skildheim, Trude Øines, Kristine Henriksen, Lille HT 

Messias

LES MER OM MESSIAS HER
KJØP BILLETT TIL MESSIAS HER

Messias

Spillestart 14. november. Av Patrick Barlow. Til nordnorsk ved Ragnar Olsen

Kristian Fr. Figenschow og Alexander Rindestu serverer et juleeventyr litt utenom det vanlige!

Det står skrevet i teksten, og det er helt sant, kanskje: En messias kom til oss for 2000 år siden! Alle har hørt fortellingen om Jesu fødsel og vet at den lukter esel og kamel, at den innebærer en komplisert folketelling, utgåtte sko, hellige konger og engelen Gabriel. Den inneholder faktisk et mylder av karakterer og hendelser, noen av dem nesten helt sanne, noen helt ukjente, og alle sammen fryktelig underholdene, i hvert fall når vi forteller dem på vår måte og gjennom to skuespillere som skifter ham fortere enn frelseren selv.

Dette er juleevangeliet som du aldri har hørt det før.

Regissør: Morten Kjerstad
På scenen: Kristian Fr. Figenschow og Alexander Rindestu

 

Måsen

LES MER OM MÅSEN HER
KJØP BILLETT TIL MÅSEN HER

Måsen. Foto: Knut Åserud

Premiere 16. september. Av Anton Tsjekhov. Oversatt av Kjell Helgheim. Til nordnorsk ved Ragnar Olsen. Bearbeidet av Mari V. Kjeldstadli. Bearbeidelsen er utviklet ved Nationaltheatret.

Semjon elsker Masja, som elsker Konstantin, som kun har øyne for den talentfulle skuespillerinnen Nina, som forelsker seg i forfatteren Trigorin, som er kjæreste med Konstantins mor, skuespillerdivaen Irina. Alle vil beundres og anerkjennes, men ingen oppnår riktig det de ønsker i Tsjekhovs mest kjente stykke.

Tsjekhov balanserer mellom det tragiske og det komiske i Måsen. Under den trivielle og fornøyelige hverdagssamtalen finner vi store drømmer og brennende lengsel.  Måsen er brutalt smertefull og gledelig lett på samme tid. Og ingenting blir som Konstantin eller de andre hadde forestilt seg.

Regissør: Hanne Tømta
Scenografi og kostyme: Nora Furuholmen 
På scenen: Kristine Henriksen, Iver Innset, Kristian Fr. Figenschow, Ingrid Mikalsen Deinboll, Jørn-Bjørn Fuller-Gee, Trude Øines, Hanne Mathisen Haga, Jonas Delerud, Ketil Høegh, Espen Mauno

Sálva/Håndtak

LES MER OM SÁLVA/HÅNDTAK HER
KJØP BILLETT TIL SÁLVA/HÅNDTAK HER

Håndtak

Premiere 6. september. Av Siri Broch Johansen

Med ulike samiske identiteter, i ettervirkningen av fornorskninga - forelsker Line og Anders seg. De kjemper for å forstå hverandre. Anders er fra en sjøsamisk bygd. Line er tromsøsame. Tåler de å være ulike, uten at selvfølelsen blir trua? Hva skjer med forholdet når barnet er på vei og Anders fortsetter å ruse seg?

Regissør: Mette Brantzeg
Dramatiker: Siri Broch Johansen
Komponist og musiker: Anders Rimpi
På scenen: Kristin Solberg og Stein Bjørn

Ødeland

LES MER OM ØDELAND HER 
KJØP BILLETT TIL ØDELAND HER

Ødeland

Spillestart 11. november. Av Lucas Svensson. Oversatt av Endre Lund Eriksen.

Intriger. Krig. Overgrep. Dette er den glemte historien om tvangsevakueringen av Finnmark.

Med russiske styrker i hælene, var tyskerne i rask retrett på Kola-halvøya høsten 1944, og Bjørnevatn utenfor Kirkenes ble befridd 25. oktober. Men russerne hadde ingen planer om å okkupere Finnmark, og de stoppet fremrykkinga i Tana. 

Hitler og de norske nazistene hadde derimot sine egne planer om å legge vårt nordligste fylke i aske og evakuere befolkningen. Målet var å skape et tomrom som ingen kunne fylle. Et ødeland.

Regissør: Egill Pálsson
På scenen: Hanne Mathisen Haga, Kine Eliassen, Espen Mauno, Ellen Andreassen