Nå er HT en del av Ung kulturrabatt!

For 70 kr kan du mellom 13-19 år se PUSSYCATS! og Hør’a dagbok.

Aspirant Liomary Castro og teatersjef Egill Pálsson sammen med medlemmer av kommunens ungdomsråd Emma Edvardsen og Njård Lockertsen

Njård Lockertsen og Emma Edvardsen fra kommunens ungdomsråd og Liomary Castro, aspirant ved teateret og medlem av ungdomsgruppa Her e Æ, gleder seg over at flere ungdommer nå kan oppleve teateret.

– Vi vil oppleve alt! Alt av kulturtilbud er etterspurt blant ungdom, forteller Lockertsen.

Liomary Castro har blitt godt kjent med teateret gjennom sin rolle som aspirant. Etter forestillingen Hør’a dagbok 4. mai som er dedikert til Ung kulturrabatt skal hun sørge for at ungdommen kan samles i teaterkafeen og danse, høre på musikk og snakke sammen.

– Det blir en sosial kveld og et fristed hvor ungdom kan komme ut av bobla og legge vekk bekymringer, sier Castro. 

Liomary, Njård og Emma
Aspirant Liomary Castro gleder seg til flere ungdommer skal få oppleve teateret. Her sammen med Njård Lockertsen og Emma Edvardsen fra kommunens ungdomsråd. 
Viktig at noen tar initiativet

Teatersjef Egill Pálsson er veldig glad for at Hålogaland Teater får bli en del av Ung kulturrabatt. 

– Ungdom er en viktig publikumsgruppe, som det ofte kan være vanskelig å nå. Sammen med kommunen og Tvibit ønsker vi å tilby egne ungdomsvisninger til en fast, lav pris. Målet er at Tromsøs ungdom skal få gode, givende teateropplevelser, sier Pálsson. 

Emma Edvardsen forteller at det er viktig med et tilbud til ungdom som er godt organisert med egne visninger til ungdommen.

– Det er også mye lettere å oppsøke kulturtilbud når noen tar initiativ og spør om vi skal gå sammen, forteller Edvardsen.

Ung kulturrabatt
Emma Edvardsen, Teatersjef Egill Pálsson og Mia Eriksen fra Tvibit under presselanseringen for Ung kulturrabatt.
Inne på scenen
Under lanseringen i februar viste teatersjef Egill Pálsson fram PUSSYCATS-scenografien inne på Scene Vest. Her i den åtte meter lange skinnsofaen. 
Ellevill musikalsk forestilling i vinterferien

Første Ung kulturrabatt på teateret er PUSSYCATS! En delvis sann historie om å drømme stort tirsdag 7. mars kl 20.00.

Forestillingen som har premiere 24. februar blir en ellevill musikalsk festforestilling om pop-ikonene fra Tromsø som ville erobre verden på 60-tallet. Bandet var selv tenåringer da de dro til Stockholm og satset alt på å slå igjennom.

Les mer og kjøp billett til forestillingen her.

Pussycats
Forestillingen PUSSYCATS! En delvis sann historie om å drømme stort, blir den første ung kulturrabatt-visningen på teateret. 
Hiphop-musikal i mai

I mai blir det Ung kulturrabatt på Hør’a dagbok torsdag 4. mai kl 18.00

Forestillingen i samarbeid med Riksteatret er en hiphop-musikal om Nansi som ikke er så god i norsk. Hun får tips om å begynne og skrive dagbok – akkurat som han i En pingles dagbok – og går motvillig med på det. Egentlig har hun annet å gjøre. Nansi drømmer nemlig om å bli Norges største rap-stjerne!

Etter forestillingen inviterer teateret og Hær e Æ publikum til å samles i foajeen hvor det blir DJ, dansing og snacks.

Les mer og kjøp billett til forestillingen her.

Hør'a dagbok
Hør'a dagbok av Amina Sewali inngår i Ung kulturrabatt ved Hålogaland Teater
Dette er Ung kulturrabatt:

Allerede i 2011 krevde AUF og Ungdomsrådet å få et kulturkort for unge. Tromsø Ungdomsråd kastet seg også på og ordningen ble vedtatt i kommunestyret høsten 2017. I mai 2018 ble første del av Ung kulturrabatt lansert. 

Tromsø ungdomsråd vedtok at tilbudet skulle få navnet «Ung Kulturrabatt» og være et tilbud for ungdom i aldersgruppen 13 -19 år. I tillegg hadde de anbefalinger og ønsker om hvor de ønsket at rabatten skulle gjelde. 

Våren 2020 ble Ung Kulturrabatt kuttet av Kommunestyret, men etter to med arbeid fra Ungdomsrådet for å få ordningen tilbake ble den gjeninnført våren 2022. 

Ung Kulturrabatt ligger under seksjonen for Kultur og administreres av Tvibit i samarbeid med Tromsø Ungdomsråd.