Petter Næss tilbake på HT!

Derfor takket han ja til PUSSYCATS! 

Regissør Petter Næss utenfor Hålogaland Teater

Regissøren gleder seg til å bringe historien om det ikoniske Tromsø-bandet til teaterscenen.

«Hæ! Er det ikke gjort i Tromsø før? Herregud!» 

Det var regissør Petter Næss’ første reaksjon da teatersjefen på Hålogaland Teater, Egill Pálsson, ringte og fortalte at de skulle gjøre Pussycats, en av Norges viktigste popgrupper på 60-tallet – fra Tromsø. 

– For meg var det, uten å vite så mye om Pussycats, så åpenbart at det måtte vært gjort, sier Petter Næss, som nå har tatt på seg oppdraget med å bringe Pussycats til scenen. 


KJØP BILLETTER TIL PUSSYCATS! EN DELVIS SANN HISTORIE OM Å DRØMME STORT, HER

Næss er kjent for TV-serien Lykkeland og filmer som Elling, Bare Bea, Tatt av kvinnen og Ingenting å le av. På Hålogaland Teater kjenner vi han fra forestillingene Den sommeren pappa ble homo og Sykle i snøstorm. 

Ville erobre verden

PUSSYCATS! blir en av vårens største forestillinger på Hålogaland Teater. Det er historien om fire Tromsø-gutter mellom 17 og 19 år, som i 1964 satte seg i en kassebil, uten å si ifra hjemme, og kjørte til Stockholm for å bli stjerner. Året etter varmet de opp for Rolling Stones. 

Når Næss velger hvilke prosjekter han takker ja til, har de gjerne en kombinasjon av noe han er nysgjerrig på, og noe han kan identifisere seg med. 

– Denne historien er ikke helt til å tro, men det skjedde likevel. Det er veldig gøy! At noen drømmer så stort, og er villig til å følge den drømmen, det ble jeg nysgjerrig på, sier Petter Næss. 

Næss mener historien er relevant på flere plan, og evig aktuell, også for den unge delen av publikummet som ikke kjenner Pussycats fra før. 

– Det er en universell fortelling om å drømme stort, og om å ta sjanser. Det er også en sorgmunter fortelling om fire unge gutter som ville erobre verden, og klarte det... nesten! sier Næss og fortsetter: 

– Mange drømmer om å være rockestjerne. Det å stå på en scene å underholde. Jeg har vært skuespiller og stått mye på scenen, og vet hvor fantastisk det er når folk ler og puster med deg. Jeg kan identifisere meg med den drømmen, sier Næss. 

Remote video URL
Håper å kjenne trøkket

De som opplevde Pussycats på 60-tallet vil kjenne seg igjen i historien. Bandet hadde et rykte på seg for at det var helt vilt på konsertene deres, og at de hadde ville fester etterpå. Ryktet gikk foran dem, og flere steder ble de nektet å spille. 

– Mange i publikum vil nok huske hysteriet. Jo villere det er, jo mer har publikum kanskje lyst til å kjenne seg igjen også. Å kunne si at det virkelig var sånn. 

– Også håper jeg at vi, gjennom den nye musikalske tilnærmingen og måten vi arrangerer låtene på, vil kjenne igjen noe av trøkket og opplevelsen i musikken, selv om vi arrangerer den for å passe vår dramaturgiske fortelling og våre karakterer, sier Næss. 

Regissør Næss instruerer skuespillerne når plakat-bilde skal tas. Målet her er å gjenskape hysterien og den elleville begeistringen til bandets fans.
Regissør Petter Næss instruerer skuespillere og musikerne når plakatbilde skal tas. 
Skal fråtse i mytene

Forestillingen omtales som en delvis sann historie. Ifølge regissøren kommer myter og sannhet til å overlappe hverandre. 

– Det er utrolig mange myter innenfor pop og rock’n’roll om festing, dop, alkohol, nerver, jenter og sex. Vi kommer til å fråtse ganske hemningsløst av alt som er av myter, sier han og fortsetter: 

– Men det er også mange sannheter rundt Pussycats som er både skrudde og ville. Det kan bli sånn at når man forteller historien, så er man ikke helt sikker på hva som er sannhet og hva som er fiksjon, fordi sannheten av og til kan virke helt utrolig. 

 

KJØP BILLETTER TIL PUSSYCATS! EN DELVIS SANN HISTORIE OM Å DRØMME STORT, HER

 
En musikalsk festforestilling 

PUSSYCATS! er en musikalsk festforestilling. En reise gjennom Pussycats’ låtmateriale, spilt og produsert med dagens lyd og for dagens publikum. Næss kjente ikke veldig godt til Pussycats fra før. Han hadde hørt noen av låtene og visste at de hadde varmet opp for Rolling Stones, men det var stort sett det. 

– Det har vært veldig interessant å gå inn i historien, høre på låtene og oppdage hvor musikalsk avanserte de er. Bandmedlemmene kom fra jazzen, og har tatt det med videre. Musikken deres langt mer sofistikert enn mye annen pop på den tiden, sier Næss. 

Med seg på oppsetningen har Næss med seg musikalsk leder Tore Bruvoll med fullt band, som skal skape en splitter ny sound på de velkjente låtene fra Pussycats. 

Glad i Nord-Norge 

Petter Næss, bandet og ensemblet er i full gang med produksjonen, og regissøren fra Østlandet stortrives i Tromsø. 

– Jeg synes det er veldig fint her. Teateret godt drevet og av høy teknisk kvalitet, jeg har fått med meg et veldig bra ensemble og flotte musikere. Og jeg liker landsdelen! Når det er skiføre er det flott å være her i mørketiden også. 

– Jeg er en en heldiggris som får holde på med dette!

PUSSYCATS! En delvis sann historie om å drømme stort har premiere 24. februar 2023 på Scene Vest.