Skal servere over 2000 porsjoner Osso Bucco

Kjøkkensjefen gjør seg klar til en italiensk festaften på teatret.

Kokk Håkon Holmlund lager Osso Bucco

- Denne gangen prøver vi å stimulere alle sansene. Vi skal legge på lukt, smak og en følelse av å være i Italia, sier direktør Bodil Kjelstrup oppglødd når hun forteller om teatrets storsatsing, Min briljante venninne.

Kjøp billetter til Min briljante venninne her

I tillegg til en frodig fortelling fra Napoli på scenen, skal publikum nemlig bli servert en italiensk meny i teatrets foajé i pausene på denne fire timer lange forestillingen.

- Folk skal kunne oppleve en hel kveld hos oss, med god mat og drikke og god tid til å skravle rundt matbordet. Etter pandemien skal det bli deilig å endelig kunne henge med de man er glad i igjen, mener hun.

Kalvegryte alla Napoletana

Teatret har fått med seg Håkon Holmlund, assisterende kjøkkensjef hos den tromsøbaserte leverandøren Kjøkkensjefen, til å lage en briljant meny for anledningen. Det blir en typisk italiensk rett med en lokal vri.

- Vi skal servere Osso Bucco, som er langtidsstekt kalvekjøtt, med friske grønnsaker og polenta, nystekt focaccia og en blandet salat til. Siden det er mange som skal serveres samtidig, går vi for en mingle-variant av retten som også kan spises stående, forteller Holmlund.

Vanligvis består Osso Bucco i skiver av kalveskank, mens Holmlunds variant vil være en gryterett med biter av kalvekjøtt, krydret med salvie, timian og oregano. Den varme hovedretten serveres i den store pausen etter andre akt. I tredje og siste pause vanker det kaffe og dessert.

- Til dessert har vi valgt en italiensk klassiker, Panna cotta, som serveres med en saus av røde bær. Det blir en typisk italiensk meny som samtidig er håndterbar, mener kokken.

Det siste er et viktig poeng når han skal lage mat til 300 personer hver kveld. Hvis forestillingen blir utsolgt skal han servere over 2000 porsjoner Osso Bucco før sommeren. Men selv om det er snakk om store mengder varmmat og innviklet logistikk, er ikke Holmbukt bekymret.

- Kjøkkensjefen har god erfaring med å levere mat til store arrangementer. Vi har for eksempel levert til Buktafestivalen tidligere. Dette er vi vant til, betrygger kokken.

Bodil Kjelstrup
Direktør på HT Bodil Kjelstrup. Foto: Poul Toft Iversen

En parentes i hverdagen

Bodil Kjelstrup er glad for å ha fått en lokal samarbeidspartner på lag som kan bidra til et helhetlig konsept.

- Folk skal vite at denne kvelden er dekket. Man skal få slippe å hive i seg ei skive etter jobb i full fart. Vi skal lage festivalstemning med god tid til både mat og prat. Det er en etterlengtet mulighet til å få en parentes i hverdagen, smiler hun.

Billettprisen dekker både forestillingen, mat og et glass drikke. Vinanbefalingen kommer fra Vinmonopolet, men det finnes selvfølgelig alternativ både med og uten alkohol. Det vil også bli tilbudt veganske varianter av både hovedretten og desserten.

- Vi vil sende ut informasjon til publikum i god tid før forestillingen der de kan melde tilbake til oss om de ønsker den veganske menyen, sier direktøren.

Hun gleder seg til å oppleve foajeen forvandlet til et spisested med hvite duker og dekketøy, og utelukker ikke at det vil komme tilsvarende tilbud senere.

- Nå utvider vi konseptet av hva teater også kan være. Vi håper folk vil kose seg med en kveld helt utenom det vanlige!

Les mer om Min briljante venninne her

Kjøkkensjefen anretter menyen
Håkon Holmlund anretter menyen. Foto: Kristoffer Lorentzen