- Griper sjela vår

Joachim Kjelden Fossmo gir terningkast seks.

«Å klore seg fast» ga sterk gjenklang hos publikum på premieren.

- Det handler om utfordringer. Styrker. Det som driver oss. Politiske beslutninger som påvirker oss. Om det daglige, og verdien av det daglige. Jeg føler meg hjemme i forestillinga, sier Joachim Kjeldsen Fossmo etter premieren torsdag kveld.

Han beskriver samspillet mellom bevegelse, lys og musikk som fantastisk og mener at teksten gjør koreografien enda mer tilgjengelig.

Les mer om Å klore seg fast

- Du synker dypt inn i forestillinga. Denne tror jeg alle vil ha utbytte av, særlig om du er fra nord. Den griper sjela vår.

- Det er jo livene våre vi har sett i disse femti minuttene

Roar Dons er helt på linje med Fossmo. Han ser ingen annen mulighet enn å trille en sekser på terningen, selv om den vanligvis sitter langt inne.

- Forestillinga handler om oss. Om det sårbare mennesket i den voldsomme naturen, som likevel er helt klart på at det er her det skal være, sier han.

- Jeg kjenner på en stolthet. Det er jo oss!

Han trekker frem den dynamiske dansen i samspill med de enkle, fine kulissene og et magisk lys og lovpriser musikken.

- Musikken er helt rå. Den er mystisk og kraftfull, rolig og sterk, men også melodiøs. Musikken skaper en veldig fin variasjon, mener han.

Kjøp billett

Roar Dons
Roar Dons synes det ikke er mulig å gi noe annet enn terningkast seks.
Johanne Kjeldsberg
Johanne Kjelsberg mener at danserne var fantastiske og musikken vidunderlig. – Og så er det jo nordnorsk! Men jeg tror at alle vil kunne like forestillinga, uansett hvor i verden de kommer fra.
Astrid Lægreid
Astrid Lægreid tørker en tåre etter forestillinga. - Det var helt magisk. Musikken, bevegelsen, lyset - jeg ble helt rørt!


Kjøp billett til Å klore seg fast 

Publiseringsdato
23.01.2020