Ingebjørg Kosmo

Skuespiller

Ingebjørg Kosmo har vært solist ved Nasjonaloperaen siden 1997 hvor hun har gestaltet roller som Octavian i Rosenkavaleren, Komponisten i Ariadne auf Naxos, Donna Elvira i Don Giovanni, Idamante i Idomeneo, Sylva Varescu i Czardasfyrstinnen, Charlotte i Werther, Eboli i Don Carlos, Suzuki, i Madama Butterfly og tittelrollen i Carmen. Hun er også en ettertraktet konsertsanger i kirkemusikalske  verk som H-moll-messen, Mattheuspasjonen og juleoraroriet av Bach, Mozarts Requiem, Verdis Requiem og Requiem av Iver Kleive, og som solist med symfoniorkester i verker som Sea Pictures av Elgar og Mahlers symfoni nr 2. Hun har opptrådt på store scener som Royal Albert Hall, Salzburg Festspilhaus og Concertgebouw. 

Av innspillinger kan nevnes Peer Gynt med Bergen Filharmoniske, the Turtle av Geirr Tveitt med Stavanger Symfoniorkester, og en cd med norske barnesanger.

Hun ble nominert til kritikererprisen 2016 for sin tolkning av Rachmaninovsanger i Nasjonalballettens forestilling Anna Karenina. Hun har også mottatt Essoprisen og Ruud-stipendet.

Ingebjørg har rollen som Abedissen i The Sound of Music.