Trond Lie

Skuespiller
Regissør

Trond Lie er skuespiller og regissør og har jobbet ved de fleste teatre i Norge. I 2007 hadde han regien på Hålogaland Teater for Cabaret og i 2012 for Chicago.

Lie er utdannet skuespiller fra Rogaland Teater 1967 og var ansatt i årene 1967–1970 på Rogaland Teater. Fra 1970 til 1976 var han ved Trøndelag Teater og i årene 1976–1993 på Oslo Nye. Han har spilt større roller i blant annet NeshornMaster HaroldArsenikk og gamle kniplinger og Broadway neste. Deretter har han vært frilanser.

Han produserte og spilte monologene Du er moren minVia Dolorosa og enakteren De angrende.

Lie debuterte som sceneregissør i 1976 med Kennedys barn på Trøndelag Teater, og har satt i scene ved alle landets teatre. Han har også hatt oppdrag i utlandet.

Han regisserer forestillinger i alle genre, spesielt komedie og musikaler, blant dem ChicagoCabaretEvitaKiss Me, KateSound of MusicAnnieJeg elsker min koneFantasticksMiss SaigonBør Børson jr og I blanke messingen. I andre genre kan nevnes Bjørneboes Til lykke med dagen, Ibsens Kjærlighetens Komedie, Albees Tre høye kvinner, Shakespeares Tvillingene, Ayckbourns Sanne venner, Feydaus Loppen i øret, Staffan Gøthes En utstoppet hund og Priestleys Det er fra politiet. I tillegg kommer musikalske familieforestillinger som Snehvit og de syv dvergenePippi Langstrømpe,Felix fantastiske orkester og Jungelboken som ble gjort av tre teatre. I tillegg til utespill, kabareter, konserter, events, revyer, radio og komedieserier for TVNorge, TV3 og TV 2.

I 2013 var Lie aktuell med komedien La Bet for Teatret vårt, Happy Hour for Teater Ibsen, og musikalen AvenueQ for Musikkteaterhøyskolen i Oslo. I 2014 satt han i scene Det året det var så bratt, en fest over Øystein Sundes produksjon for Teater Innlandet, og Blodig alvor for Nordland teater.,og i 2015 satte han i scene Det merkelige som hende med hunden den natta på Teatret Vårt. Er aktuell sesongen 16/!7 med forestillingene En jente er en halvferdig ting for Akershus teater og Fugletribunalet for Sogn og Fjordane teater.