Toril Solvang

Regissør

Toril Solvang er en norsk dramatiker og instruktør. Hun er en av tre kunstneriske ledere for Tigerstadsteatret i Oslo som jobber med teater for barn og unge, og hun har vunnet flere Hedda-priser for sitt arbeid med barne- og ungdomsteater.

Toril Solvang har skrevet og jobbet på mange teatre rundt omkring i Norge de siste årene, blant annet Nationaltheatret, Oslo Nye, Hålogaland Teater, Riksteatret, Barneteatret Vårt i Ålesund, Haugesund Teater, Carte Blanche/ Den Nationale for å nevne noen. I 2019 skrev hun manus til forestillinga "Ingenting" som fikk Hedda for beste ungdomsforestilling. Hun skrev også manus til Hålogaland Teaters "Den sommeren pappa ble homo" som vant Hedda for beste barne- og ungdomsforestilling i 2016, og til "Peer, du lyver!" for Riksteatret som vant Hedda i 2015. I 2014 spilte « Medeas Barn» med Lille HT i regi av Toril Solvang på Ibsenfestivalen - som den eneste barneforestillingen som har blitt spilt på festivalen. 

Hun har utdannelse fra Dramatiska institutet i Stockholm fra dramatiker/dramaturg-linjen fra 2008 og tidligere Master i Dramaturgi fra Universitetet i Århus.