SUSANNE LUNDENG: Nesten ikke helt som før

“Jeg driver ikke på med musikk, om slåttene var sånn eller sånn. Jeg driver med veiene, hvordan jeg har funnet ut av det ble spelt på den måten”

I Nesten ikke helt som før forteller, danser og spiller Susanne Lundeng ut sin kjærlighet til en nordnorsk folkemusikktradisjon hun kanskje delvis har funnet på selv. Til tider kan den føles som et åk. Andre ganger er den det viktigste i verden. Reisen hennes fra folkedanser via spelekvinne til konsert- og plateartist har gjort at hun stadig har måttet gjenoppfinne sitt forhold til denne tradisjonen. En tradisjon som har oppstått og blitt dyrket på helt andre måter i nord enn sør i landet.

Musikken har blitt utvekslet der det har vært folk - på fiske, på markeder og på handelsreiser. Kampen for å forbinde seg med denne musikktradisjonen og med publikum har paradoksalt nok gjort Susanne ensom til tider. Da trøster hun seg med gamle slåtter og minnene fra dem som lærte henne dem.

Dette one-woman-showet svinger mellom avslørende selvironi og brådjupt alvor. Det er en fortelling om en folkemusikksamler drevet av nordlandsk nasjonsbygging. Men også om en moderne artist som bygger sin personlige stemme.

Susanne Lundeng - fele

Aslak Moe - regi og dramaturgi

Gull Øzger - koreografi

Ida Andersson - lysdesign

Fritjof Lindemann - lyddesign

Nesten ikke helt som før er en samproduksjon mellom Riksscenen og  Førdefestivalen.