Snakk for deg sjøl

Æ har bestemt meg for å slutte på skolen.

Setninga alle foreldre får skrekken i seg av å høre, setninga alle lærere hører om og setninga mange ungdommer plutselig bare MÅ si. Men hva skjer før man bestemmer seg for å slutte?

 

For noen tar det bare for lang tid å sminke seg om morgenen. Andre elsker å sove. Noen synes bare skolen er kjedelig. Vi har alle våre grunner.

 

Snakk for deg sjøl er en event som prøver å finne ut av dette, hvor ungdommen får nettopp snakke for seg sjøl.

 

Snakk for deg sjøl hadde premiere på Hålogaland Teater i mars 2015 og ble satt opp under Festspillene i Nord-Norge i 2016 og fikk strålende kritikker og spilte for fulle hus begge steder.

 

1458 ungdommer i Troms og Finnmark har deltatt på skriveverksted med Snakk for deg sjøl der de har skrevet tekster om skole, frafall og ungdomstid. Det er disse tekstene som er utgangspunktet for forestillingen.

 

Hjemmeside

www.snakkfordegsjol.no

 

Kunstnerisk team

Kristina Junttila, Rakel Nystabakk, Linda Nilsen og Rebekka Brox Liabø.

 

Dramaturg

Tale Næss.

 

Ungdommer på scenen

Una Clausen, Fanny Bjørn, Johannes Edvardsen, Wilde Solvang, Amanda Robertsen.

 

#Snakkfordegsjøl har som mål å fremme ungdommenes egne stemmer og gi hver enkelt ungdom opplevelse av at deres tanker, meninger og refleksjoner er viktig for dem selv og for fellesskapet. 

 

#Snakkfordegsjøl er en helhetlig modell som inneholder skriveverksted for elever, teaterforestillinger, teaterkurs for ungdommer, kurs for lærere, forskning, debattforum og møteplasser for eldre og ungdom.

 

#Snakkfordegsjøl arbeider i grenselandet mellom pedagogikk og kunst.

 

#Snakkfordegsjøl er støttet av Gjensidigestiftelsen.

 

#Snakkfordegsjøl skal bli et fast tilbud til elever i Troms og Finnmark. Forestillingen skal på turnè i skoleåret 2016/2017.

 

 

 

#Snakkfordegsjøl samarbeider med Hålogaland Teater, Den kulturelle skolesekken. Troms Fylkeskommune, Universitetet i Tromsø-Norges arktiske universitet, HATS, Mortensnes sykehjem, Tromsø kommune