Velkommen til årets første operakafé på Hålogaland Teater!

Husene på Bronselurberget
En familieforestilling med tekst av Ann Kristin Andersson og musikk av Ann Kristin Andersson og Ane Berg Vighals


I historien om Husene på Bronselurberget møter vi det røde og det grønne huset som begge står på Bronselurberget.


Det røde huset har funnet sin historie og sin tonesang som sier ” Glem ikke kjærligheten”. Historien fantes nedtegnet som Helleristninger på berget under huset. Hagen rommer de vakreste blomster og tonesangen klinger ut fra huset over bygd og by som ringer i vann.


Det grønne huset ønsker også å bli like glad som det røde huset, men skal det lete etter sin historie? For tenk om historien er litt rar? Vi kan røpe at husene har en hemmelighet som bare de to vet om i hele, hele verden. Bli med inn i det røde og grønne husets musikalske hage og lytt til sangens og tonenes vakre klanger.


Hvorfor akkurat Husene på Bronselurberget?
Historien om Husene på Bronselurberget ble til etter en drøm Ann Kristin drømte. Ann Kristin og Ane laget så melodier spontant, slik barn spontant synger melodier til egne historier.


I tillegg til nylaget musikk vil dere også få høre Henrik Wergelands Den prektigkledde sommerfugl , og sangen Salve Regina, en gammel nedtegnet bønn som har overlevd som en “musikalsk helleristning”. Salve Regina synges av nonner verden over den dag i dag. All musikk som lages i dag er “farget” av, og kan sees på som en forlengelse av vår kulturarv, akkurat slik vi mennesker er en forlengelse av vår historie bakover i tiden.


Historien om Husene på Bronselurberget handler om identitet og det å kjenne sin egen historier. Vi som reiser rundt i barnehager opplever å møte barn tilflyttet fra mange forskjellige kulturer og land. Enkelte kulturer holder naturlig historier levende og tar vare på sin kulturarv. Uansett hvilket land du kommer fra, er det en spennende reise å lete fram egen historie.


Medvirkende
Ane Berg Vighals og Ann Kristin Andersson


De to sopranene Ane og Ann Kristin er begge klassisk utdannet med bred erfaring fra flere genre. Begge har lang erfaring fra teater og konsertscener og er spesielt glad i å spille for de aller minste.