Leselab med Therese Bakkevoll – «Tretti sekund fritt fall»

Neste forestilling
Kommer

Velkommen på LeseLab!

Velkommen på LeseLab i Teaterkafeen 18:30 den 11. april. Her vil dere møte en blodfersk tekst av Therese Bakkevoll.

Therese Bakkevoll bor og jobber i Tromsø. Hun har studert ved Forfatterstudiet i Tromsø og Litterær Gestalting i Gøteborg. Hun skriver prosa og scenetekster. Hennes første roman «Tallboy» kom ut på Samlaget i 2023.

"Tretti sekund fritt fall" er en scenetekst som tar utgangspunkt i romanen «Tallboy». På en psykiatrisk institusjon kjemper både pasienter og ansatte for å beholde kontroll. Doktor Falk lukter stadig oftere alkohol og har begynt å overnatte på kontoret, flyktningen Bilal får ikke oppholdstillatelse og har slutta å spise, og den tidligere skuespilleren Katharina skifter navn og setter opp teater i stua. Miljøterapeuten T får ikke sove. Hun er i ferd med miste farfaren sin, han er den sisten forbindelsen til historia om Tirpitz, som ble senka utenfor Håkøya mot slutten av andre verdenskrig. Fra vinduet på avdelinga kan man se over til vrakplassen til Tirpitz, og i et forsøk på å finne fotfeste i tilværelsen drømmer T seg mer og mer inn i livet om bord på krigsskipet. Og når Anton, en pasient som påstår han er Norges første astronaut blir innlagt, innleder de en relasjon som blir farlig for dem begge.

I LeseLaben blir det lest tre utdrag fra et manus under arbeid. Hvert utdrag har ulikt fokus og tar for seg ulike problemstillinger. De som leser er Kristine Henriksen, Bernt Bjørn, Kristine Myhre Tunheim, Julia Bache-Wiig og Trond Peter Stamsø Munch.

Laben går av stabelen i Teaterkafeen 11. april klokken 18:30

LeseLab er en serie arrangement der vi sammen med publikum undersøker og løfter fram nye scenetekster og sterke stemmer i regionen vår. Med LeseLab ønsker vi å åpne skriverommet for publikum, også før tekstene når scenen. Labene kurateres og drives av Davvi – Senter for scenekunst i samarbeid med Rimfrost produksjoner, Hålogaland Teater, Ferske Scener og NOOR produksjoner. LeseLab arrangeres med støtte fra Rådstua Teaterhus. For mer se: https://www.davvi.org/prosjekter/artlab-2