Nordlysfestivalen: Kaipu - lengsel, savn

Neste forestilling
Kommer
Varighet
60 min

Nordnorsk Jazzensemble med jazztrompetist Arve Henriksen presenterer det nye verket Kaipu, basert på kvensk musikk og historie.

Kjøp billetter her

Kaipu beskriver dagens situasjon med kvensk kultur. Det finnes et savn til noe som kvener har mistet. Lengsel til egne kulturuttrykk som eksisterte en gang, men som ikke fikk mulighet til å bli overført eller utviklet videre. Dette er gjennomgående i mye av det som mange kvener lever med i dag. Dette prosjektet håper på å gjenspeile noen av erfaringene som kvener har hatt. Og det er Kaipu som står helt sentralt i dette.


Gjennom små og store lydlandskap får vi oppleve bearbeidede gamle kvenske skillingsviser, salmer, tekster, rim, regler og sanger. Alt i improvisasjonens ånd.

Nordnorsk Jazzensemble består av: Arve Henriksen - trompet, elektronikk, Frida Lydia Hansen - vokal, Svein Schultz - bass , Viktor Wilhelmsen - gitarer, Mariann Torset - orgel, Aleksander Kostopoulos - trommer, perkusjon, Adrian Danielsen - keyboard, piano, Louisa Palmi Danielsson – elektronikk, effekter

Musikken er komponert og arrangert av Viktor Wilhelmsen, Svein Schultz og Mariann Torset. Tekster av Frida Lydia Hansen m.fl.
Nordnorsk Jazzensemble er en stor og etterlengtet nysatsing for jazz og improvisasjonsmusikk i landsdelen. Her samles Nord-Norges fremste musikere innen jazz og improvisert musikk i et stort, profesjonelt ensemble. Med splitter ny musikk skrevet spesielt for ensemblet og musikerne som deltar skal Nordnorsk Jazzensemble vise frem det særpreget og mangfoldet som landsdelen representerer innenfor jazz og beslektet musikk.