Vårscenefest: Čiegus Bálggis - Skjult Sti

Av: 
Ulv & Ugle
Neste forestilling
Kommer

En poetisk tekst med politisk nerve, akrobatisk dans og dansende akrobatikk, med joik og musikk

Scene Øst, 27. april kl 20.00

KJØP BILLETT HER: VÅRSCENEFEST 2022

Čiegus bálggis/Skjult sti er en blanding av poetisk tekst med politisk nerve, akrobatisk dans og dansende akrobatikk, med joik og musikk som tar oss med på en reise mellom fortid og nåtid, uløselig knyttet til forfedrenes arv.

Hva skjer med etterkommerne av samene som valgte å slå inn på den skjulte identitetens sti? Kan de bare blåse støvet av mors gákti og gå ut i dagens lys? Vi møter mennesker som konfronteres med det å stå fast mellom to kulturer, dette ufordragelige “de” og “oss” som ettervirkning av den harde fornorskingspolitikken. Hvilket valg tør de å ta?

​​Scenekunstkompaniet Ulv & Ugle ble startet av den sjøsamiske multikunstneren Camilla Therese Karlsen i 2017 og har samisk kultur og politisk situasjon i fokus i deres produksjoner. Karlsen skriver, danser i tau og fremfører poetiske tekster. Med på scenen har hun: den grensesprengende joikeren Torgeir Vassvik, musiker og mørkets dypdykker Tommy Jansen, skuespilleren Raul Vargas Torres som har en magisk evne til å få folk til å le i, samt den uredde danseren Gerd Kaisa Vorren som gjerne blander parcour eller hairhang inn i sitt dansespråk. 

Med i det kreative teamet har hun koreografen Maria Colusi fra Argentina som har jobbet for Berlin Ensemble, den suksessfulle samiske designeren Anne Berit Anti, og lysdesigner Øystein Heitman som vanligvis holder til på Hålogaland Teater.

Akrobat og poet: Camilla Therese Karlsen
Danser:  Gerd Kaisa Vorren
Skuespiller: Raul Vargas Torres
Joik – Torgeir Vassvik
Musikk – Tommy Jansen

Dramatiker – Camilla Therese Karlsen
Dramaturg – Mari Moen
Koregraf – Maria Marta Colusi
Komponister- Torgeir Vassvik og/ and Tommy Jansen
Kostymedesign – Anne Berit Anti/ Abanti
Lysdesign – Øystein Heitmann 
Lyd:  Audun Strype