Snøbrun

Av: 
Julian Karenga
Spilleperiode
21. apr to 23. apr
Neste forestilling
Kommer

Hvordan er det å alltid, uunngåelig, være annerledes?

Forestillingen varer i 45 minutter.

Føle på gørret som slite oss ned/ Alt det som gjør oss til krøll/ Brølet som holdes og klemmes/ Temmes/ Tviholdes/ Glemmes/ Bestemmes/ I takta/ Me alle stemman/ Til andre folk…/

Hvordan er det å vokse opp i et hvitt samfunn når man er mørk? Hvordan er det å være bare halvveis på innsiden – med ett bein i det norske og det andre i en afrikansk arv man ikke en gang selv kjenner til? Hvordan er det å alltid, uunngåelig, være annerledes?

I en skog av sosiale forventninger, stereotypier og projeksjoner, handler dette dypest sett om tilhørighet. Om å være annerledes; om å bli definert utenfra:

"Det finnes utallige nyanser av personligheter og uttrykk vi blir presentert for gjennom media, reklame, filmer, teater og tv – som regel definert av majoriteten. Vi mates med stereotypiske roller for mørkhudete, asiatiske, homofile og fortsatt det samme for kvinner. Verden som blir presentert for et melaninrikt barn er derfor ekstremt begrenset. Det handler om representasjon, men det stikker så mye dypere." - Julian Karenga

Iscenesettelsen veksler i form mellom privat samtale, reisebrev og konsert. I et lydlig og visuelt rom skapt av kunstnerne Amund Ulvestad og Ingeborg Staxrud Olerud, møter Julian publikum både tett på og tildekt. Vi sitter sammen i en uklar virkelighet, i en felles leting etter hvem vi er og kan være - sammen og hver for oss. 

Teater Ibsen, i samarbeid med Unge Viken Teater og Hålogaland Teater, er stolte av å presentere urpremieren på «Snøbrun». Dette er Julian Karengas debut som dramatiker og forestillingen er iscenesatt av Huy Le Vo. «Snøbrun» er en sterk personlig fortelling der Karenga deler tanker om sin egen oppvekst og om prosessen med å finne seg selv.

Manuset til «Snøbrun» ble utviklet gjennom UNG TEKST, Unge Viken Teaters satsing på unge dramatikere.


Bilde i header: Dag Jenssen

Skuespiller
Av og med
Julian Karenga
Regi
Huy Le Vo
Scenografer
Ingeborg Staxsrud Olerud og Amund Ulvestad
Lysdesign
Ingeborg Staxsrud Olerud
Lyddesign
Amund Ulvestad
Dramaturg
Øystein Ulsberg Brager
Dramaturgisk bistand / ytre øye
Maritea Dæhlin
Tekstildesign
Siv Støldal
Støttet av
Dramatikkens hus
Produsert av
Teater Ibsen, Unge Viken Teater og Hålogaland Teater