Riksteatret: Ved målet

Av: 
Thomas Bernhard
Neste forestilling
Kommer
Varighet
80 min

"Det kommer til å bli noen fine dager, mamma"

Riksteatrets forestilling "Ved målet" er en sterk historie om en datter som lever sammen med moren sin. Moren klarer ikke å gi slipp på datteren, og den voksne jenta kommer seg ikke videre.

Hvert år, på den samme dagen, reiser de til det gamle huset ved havet. Slik har det vært så lenge de kan huske. Bare de to. Alene sammen. Når en ung forfatter kommer på besøk, slår mønsteret sprekker.

- Det var umulig å si nei til å spille mammaen i dette prisbelønte teaterstykket, sier Anne Krigsvoll. Thomas Bernhard er både nådeløs og morsom, og jeg opplever at han viser oss noe dypt menneskelig.

Sammen med Josefine Frida, som mange kjenner som Nora i Skam, og Karl-Vidar Lende fra Det Norske Teatret, setter hun seg i Riksteatrets turnébuss med et teaterstykke publikum fra flere generasjoner kan kjenne seg igjen i.

Regien er ved Johannes Holmen Dahl. Han står bak en rekke kritikerroste teateroppsetninger med bred appell til publikum i alle aldre – som "Tid for glede" på Det Norske Teatret og "Hamlet" på Nationaltheatret. Vi gleder til hans tolkning av Thomas Bernhards "Ved målet".

På scenen

Anne Krigsvoll, Josefine Frida og Karl-Vidar Lende

Team

Regissør: Johannes Holmen Dahl, Scenograf, Kostymedesigner: Nia Damerell, Lysdesigner: Norunn Standal, Dramaturg: Hege Randi Tørressen, Lyddesigner, Komponist: Erik Hedin, Lyddesigner: Kolbjørn Lyslo og Produsent: Anita Basmo Bjørnstad

Av Thomas Bernhard. Oversatt av Sverre Dahl

Forlag: Teaterforlaget Colombine

Forestillingslengde: 1 time 20 minutter (ingen pause).

Premiere: Oslo / Nydalen 15. sep 2022

Turnépremiere: Molde 21. sep 2022

Produsert av Riksteatret