Teater Manu: Panikk i kulissene

Av
Michael Frayn

Få med deg Teater Manus versjon av denne medrivende komedien på tegnspråk!

I 2021 fyller Teater Manu 20 år, og det feires med Panikk i Kulissene, et stykke som utforsker alle mulige utfordringer man finner bak teppet – drama, konflikter, rekvisitter på avveie, og replikker som går i glemmeboka. Regissør Mira Zuckermann skal med sitt entusiastiske ensemble gå løs på en av de ypperste og mest spilte stykkene innen teaterkomedien, skrevet av den britiske dramatikeren Michael Frayn.

Komedie der hendene flyr

Her møter vi klassiske komediekarakterer: en nevrotisk og intellektuell regissør, en alkoholisert skuespiller, en superoptimist, en som glemmer replikkene, en evig kverulant, en overarbeidet inspisient, samt de som er så vakre at de har lite annet å spille på. I arbeidet med å sette opp et teaterstykke går det meste galt og intrigene mellom de stereotypiske karakterene blir stadig villere. Publikum blir tatt med på den skandaløse generalprøven hvor det blir snublet i rekvisitter og bommet på dører, samt de påfølgende turbulente forviklingene bak scenen hvor misforståelsene bygger seg opp. Stykket er en salig teaterlek hvor alle strever med de lille tingene i livet og ender opp som en parodi på seg selv. 

Å få integrert tegnspråket på en god måte i virvaret av handlinger som skjer på scenen er et banebrytende arbeid som stiller store krav til regi-teamet. Dette er et teaterstykke som er blott til lyst, og det er en glede å endelig få presentere denne klassikeren på tegnspråk.

Denne produksjonen er et samarbeidsprosjekt mellom Teater Manu, Riksteatern Crea, Teatteri Totti, og Det Norske Teatret. En turné er planlagt for Norge, Sverige, og Finland, med besøk til Clin d’Oeil festivalen i Reims.

Forestillingen varer i 2 timer og 30 minutt inkl. pause.
 

Produksjon
Med Ipek D. Mehlum, Ronny Patrick Jacobsen, Kevin Eide Edvardsen, Casper Lund, Carola Insolera, Mette Marqvardsen, Marita S. Barber, Alexei Svetlov, Anne-Line L. Kirste
Stemmeskuespillere Kjersti Fjeldstad, Marit Synnøve Berg
Regi Mira Zuckerman
Språkkonsulent Sølvi Zuckerman
Dramaturg Tine Thomassen
Scenograf Gjermund Andresen
Kostymedesign Anette Werenskiold
Parykk og maskedesign Helena Andersson
Lysdesign Martin Myrvold
Lyddesign Erik Hedin
Illustrasjoner Alexei Svetlov
Bildegalleri