Don Quijote

Av: 
Fritt etter Miguel de Cervantes roman. Dramatisert av Ynge Sundvor.
Spilleperiode
1. sep to 4. sep
Neste forestilling
Kommer

Bli kjent med historiens mest beryktede, aparte og elskede radarpar, Don Quijote og Sancho Panza. Det blir en latterlig tankevekkende aften i teatret!

Et samarbeid mellom Riksteatret, Den Nationale Scene og Hålogaland Teater

De fleste har hørt om Don Quijote, noen har kanskje en gang sett en film, men de færreste har lest boken. Ikke så rart; den består av 1000 sider med 126 kapitler som hvert er en historie for seg.

Det handler altså om denne lavadelsmannen som har forlest seg på ridderromaner og som våkner en dag fast besluttet om å bli en ridder selv. Boken, 1ste del av den, kom ut i 1605, mange hundreår etter at den siste ridder var lagt i jorden. Man hadde altså ikke riddere rekende rundt på 1600-tallet. Don Quijote blir således en raritet i sin samtid. En mann i utakt med verden rundt seg.

Så hva dreier romanen seg om? Hva er dens tema? Den som kunne svare på det. Denne romanen handler først og fremst om fantasiens kraft. Hos dikteren – og den diktede. Romanen er et overflødighetshorn som truer med å sprenge sine egne vegger. Det er en roman som inneholder alt og litt til. 

I vår nye dramatisering av Don Quijote får du komedie på laveste plan og filosofi på høyeste plan, om hverandre. Du får se den ikoniske skikkelsen gyve løs på vindmøller fra en svunnen tid, men du skal også få møte ham sittende i baren på en luguber nattklubb i vår samtid. 

Sett deg godt til rette og bli kjent med historiens mest beryktede, aparte og elskede radarpar, Don Quijote og Sancho Panza.

Den ene ser det han tror på, den andre tror bare på det han ser. Den ene ser virkeligheten som den er, den andre som den burde være.  

Det kan ikke bli annet enn en latterlig tankevekkende aften i teatret!

Forestillingslengde:

1 time 40 minutter (ingen pause)

På turné med Riksteatret fra august 2021. Se spilleplan

Spilles også på Den Nationale Scene fra desember 2021. Se spilleplan

Foto: Stig Håvard Dirdal

Koronainfo - slik ivaretar vi smittevern på teatret

Medvirkende
Eirik del Barco Soleglad, Svein Harry Schøttker Hauge, Jenny Ellegård, Anne E. Kokkin og Patrik Asplund Stenseth
Dramatiker og regissør
Yngve Sundvor
Scenografi
Leiko Fuseya
Lysdesigner
Geir Hovland
Lyddesigner
Gunnar Innvær
Dramaturg
Morten Kjerstad
Produsent
Emnet Kebreab og Anita Basmo Bjørnstad