Tidens korthet

Av
Lars Saabye Christensen – i samarbeid med Egill Pálsson, Tale Næss og Trond Peter Stamsø Munch

AVLYST. Et vilt eventyr fra virkeligheten

«Tidens Korthet» handler om å seile inn i det ukjente, inn i uværet og isen for å vinne makt, ære og nytt land – med tap, katastrofe og død i kjølvannet.

Jens Munk - en av de største i polarhistorien

Forestillinga er en samarbeidsproduksjon med Trøndelag Teater og hadde urpremiere under Festspillene i Nord-Norge 24. juni 2018. Den spilte på Hålogaland Teater i oktober samme år.

Nå setter vi forestillinga opp igjen - og tar den med ut på turné. 

I «Tidens korthet» får vi høre stemmen til en mann som har vært taus i 400 år, for dette er fortellingen om sjøfareren og oppdageren Jens Munk som i 1619 dro ut for å finne Nordvestpassasjen. Med sine 67 mann, fordelt på linjeskipet «Enhiørningen» og jakten «Lamprenen», skulle han finne snarveien til Østen og rikdommen på oppdrag fra kong Christian IV. 

Les også – vår glemte polfarer

Trond Peter Stamsø Munch forteller historien, eller skal vi si historiene – for det er også en personlig fortelling i dette. Skuespillerens far het Jens Munch, og det er fra bokhylla etter ham at biografien om Jens Munk kommer.

Det er biografien om Jens Munk, skrevet av Torkild Hansen, som har inspirert Lars Saabye Christensen til å skrive diktsyklusen denne forestillingen er basert på.

Forestillinga hadde urpremiere på Festspillene i Nord-Norge 2018 til strålende kritikker.

Intervju med skuespilleren - slik ble forestillinga til

Introduksjonen er produsert i samarbeid med Trøndelag Teater. 

Forestillinga spilles uten pause.

Produksjon
Regi Egill Pálsson
Dramaturg Tale Næss
Visuell konsulent Yngvar Julin
Musikk Hildur Guðnadóttir
Takk til Nina Wester, Anneli M. Drecker, Mari Lotherington, High North News, lys- og lydavdelingen ved Trøndelag Teater, lydavdelingen ved Hålogaland Teater og Dramatikkens hus.

Anmeldelser

Skole

Vil du ta med klassen din på teater? Vi har laget hefte med oppgaver til for- og etterarbeid. Heftet inneholder også praktisk informasjon.

Velkommen til oss!

Program

Bildegalleri