Operakafé med Arctimus

Det blir høy stemning i Teaterkafeen når Arctimus Trio og bror og søster Aleksander og Maria Nohr lager Operakafé i Teaterkafeen.

Arctimus trio består av Ann-Sofie Godø på piano, Runa Bergsmo på cello, og Erika Toth på fiolin; alle tre er ansatt som landsdelsmusikere i Troms. Sammen med to operasolister serverer de sangperler på rekke og rad.

Arctimus trio og sangerne er kjent for å være gode på mer enn musisering; de har underholdning i blodet, og det tar ikke mange minutter før latteren sitter løst. Det er søskenparet Aleksander og Maria Nohr fra Kjerringøy som står for de vokale prestasjoner.

Maria ble tildelt "Arvefølgeprisen" av Arve Tellefsen for Bodøs beste unge talent i en alder av 18 år. Hun har siden hatt flere roller på Operaen i Kristiansund, Trøndelag Opera og med NOSO. Høsten 2017 spilte hun hovedrollen Maria von Trapp i «Sound of Music» ved Hålogaland teater.

Aleksander har sunget roller i bl.a. "Carmen", "Figaros bryllup", "La Cenerentola" m.fl. Han samarbeider også med akkordeonist Ida Løvli Hidle med et repertoar som spenner fra folkemusikk til nykomponert musikk. I sesongen 2019-20 skal han synge flere større roller i Malmö Opera, Den norske opera og ballett og på Festspillene i Bergen.

Arctimus trio rammer inn sangene med instrumentale stykker, og i pausen blir det tid til påfyll i glassene.

MEDVIRKENDE
Erika Toth, fiolin
Runa Bergsmo, cello
Ann-Sofie Godø, piano
Maria Nohr, mezzosopran
Aleksander Nohr, baryton