Folk og røvere i Kardemomme By

Av
Thorbjørn Egner

Det blir fest i Kardemomme by, og du er invitert til festen på Scene Vest med Jardar i hovedrollen.

Den kjente sangeren og musikalartisten Jardar Johansen jubler over å ha fått rollen som politimester Bastian i «Kardemomme By».

- Dette er jo drømmerollen! Jeg er født og oppvokst med «Kardemomme By» på plate og tenker at dette er den fineste rollen i hele stykket. Og nå har jeg fått den, jubler Jardar.

- Det er jo litt morsomt dette her. Jeg var militærpolitiet i Forsvaret. Ikke nok med det, men jeg søkte faktisk på Politiskolen i sin tid – og kom inn! Men jeg takket nei til plassen av familiære årsaker. Men nå får jeg endelig muligheten til å bli politi. Det er stort!

Kjent historie

I Kardemomme by bor gamle Tobias, pølsemakeren, trikkefører Syversen og barberer Sørensen. Tommy og tante Sofie og vesle Kamomilla. Og politimester Bastian som aldri har lyst til å arrestere noen. Rett utenfor byen bor det tre røvere som heter Kasper, Jesper og Jonatan. De har også lyst til å være med.

Har du husket å vaske ørene dine? Da kan du trygt ta med deg barna på "Folk og røvere i Kardemomme By" - en teaterforestilling full av energi, humor, dans og masse musikk. Du vil møte en frekk papegøye, en snakkende kamel og en løve som er glad i melkesjokolade. Bli med inn i Egners verden og opplev den magiske teaterstemningen. Røverne gleder seg til å hilse på barna som kommer på besøk.

Varighet: Ca 2 timer inkludert pause

Forestillingen er et samarbeid mellom Hålogaland Teater og Riksteatret. 

Varighet
90 minutter
Spilleplan
Dato/Tid Scene
Scene Vest
Scene Vest
Scene Vest
Scene Vest
Scene Vest
Scene Vest
Scene Vest
Scene Vest
Scene Vest
Scene Vest
Scene Vest
Scene Vest
Scene Vest
Scene Vest
Scene Vest
På scenen
Politimester Bastian
Tobias/Pølsemaker
Barbermester Sørensen
Tommy/Løven
Kjøpmann Berg
Tante Sofie
Kamomilla/Silius/Papegøye
Fru Bastian
Trikkefører/Baker
Bildegalleri