Twigs - Hele hælvetes slekta

Av
George Furth

Møt Guri Johnson når hun får bryne seg på Kristian Figenschow og John Sigurd Kristensen i komedien Twigs – Hele hælvetes slekta.

Kjøp billett til ekstraforestillinger Scene Vest 28. februar - 3. mars her!

I den varme, vittige og menneskelige komedien Twigs møter vi ikke bare tre skuespillere som spiller tolv roller, men vi blir også kjent med resten av slekta – Hele hælvetes slekta, som vi kaller forestillingen. Ragnar Olsen har oversatt stykket og tilpasset det til nordnorske forhold på en kraftfull rett fram måte. Gjennom de tre skuespillerne møter vi hele slekta, på godt og ondt. Det er avdøde ektemenn, en tunghørt svoger, læstadianske besteforeldre, griske svigerinner, flyttemenn, en katolsk prest, psykiateren Dr Krohn og diverse naboer.

I denne morsomme fortellingen møter vi tre søstre som livet har gitt ulike skjebner. Ebba er i ferd med å flytte inn i ny leilighet på Strandkanten. Ellinor lever med sin tidligere militæransatte mann i Målselv. Elise skal feire sølvbryllupsdag, og felles for dem alle er at de er livredde for å bli som moren sin. Men når vi til slutt møter Moder’n, så skjønner vi at eplet nok ikke faller langt fra stammen, som Fader’n sier.

Komedien Twigs - Hele hælvetes slekta har gått verden over siden den første gang ble vist på Broadway i 1971. I Norge er særlig Wenche Foss’ tolkning på Oslo Nye Teater fra 1976 kjent og husket. Nå kommer regissør Trond Lie tilbake til Hålogaland Teater (Cabaret i 2007 og Chicago i 2008) for å gi oss en herlig komedie. 

Varighet ca. 2 timer inkludert pause

Ekstraforestillinger januar 2018. 
 

Turné 23. januar - 22. februar.
Ta kontakt med ditt lokale spillested for informasjon om billetter. 

Forlag: Nordiska ApS - København

Produksjon
Maskedesign Cårejonni Enderud
Kostymedesign Cårejonni Enderud
Nordnorsk oversettelse Ragnar Olsen
Bildegalleri
VIP
Maskedesign og kostyme